Kikcijfers: analyse donderdag 2 september 2010

vrijdag 3 september 2010

Niets nieuws onder de zon. Dankzij enkele pittige plotwendingen in 'Thuis', schiet de VRT-soap voor de tweede keer op rij de hoofdvogel. Opmerkelijk is dat 'De Laatste Show' aan kijkers wint, in schril contrast tot de eerder teleurstellende cijfers van de afgelopen dagen. Nieuwkomer 'Stressvakantie' geeft vtm alsnog wat krediet, wat geen overbodige luxe is in een door een VRT doorgaans dominerend klimaat. Baantjer, tenslotte, stoot voor de eerste keer door tot in de top 10. Mischien heeft dit iets te maken met de recente dood van bezieler Appie Baantjer.

'Thuis' blijft maar pieken. Met maar liefts 923.727 kijkers, weet de serie meer zieltjes in te palmen dan ooit. Daar hebben de nagelnieuwe verhaallijnen beslist iets mee te maken. En ook 'Man Bijt Hond' (860.492) mag zich in de handen wrijven. De spiegel van de maatschappij blijft jaar in jaar uit succes oogsten, en het ziet er niet naar uit dat dit ooit zal veranderen. Vaste waarde 'Het 7 uur-Journaal' (841.795) bestendigt steevast zijn plek in de lijst, op de hielen gezeten door een nieuwkomer van formaat: 'Stressvakantie' (721.646). Voor het eerst een lichte stijging te merken bij 'De Laatste Show' (679.432). Misschien zal de speciale uitzending rond de humanitaire ramp in Pakistan - Philippe Geubels in nauwe schoentjes! weet u wel - de interesse van het publiek gewekt hebben. En dan komt 'Familie'. Met een vaste kliek van 678.198 kijkers, neemt de vtm-soap een stevige brok uit de taart. Maar het verschil met VRT-tegenhanger 'Thuis', wordt groter dan ooit. Maar ook 'Koppen' (655.468) kon op veel bijval rekenen. Een beklijvende reportage over de stijgende populariteit van groeihormonen in de sport, verbouwereerde blijkbaar veel Vlamingen. Met 573.926 kijkers, is het 'Nieuws 19u vtm' geen maat voor het VRT-alternatief. Het was ooit anders. 'Baantjer' (565.164) en 'Blokken' (524.807) sluiten de lijst af. Voor 'Baantjer' geen erg, maar Ben Crabbé zal zijn kuiten geweldig mogen insmeren, wil hij het razendpopu 'De Premiejagers' het vuur aan de schenen leggen.


Bovenstaande cijfers betreffen LIVE-cijfers. In de wekelijkse CIM top 20 - die TV-Visie elke week publiceert - kun je de LIVE+6-cijfers zien, inclusief uitgesteld kijken.

Bron: CIM audimetrie - uitgevoerd door de VRT-studiedienst - Gemeten op doelgroep 4+.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers