'Kinderkopkes' met Kristel Verbeke nieuw op En

dinsdag 6 februari 2018

Vanaf maandag 19 februari duikt Kristel Verbeke onder in de leefwereld en gedachten van jongens en meisjes van 9 tot 13 jaar. In 'Kinderkopkes' praat zij met hen over wat hen echt bezighoudt en gaat door over thema's als geluk, opvoeding, perfectionisme, vooroordelen en verdriet.

De pure kijk van de kinderen, zonder vooroordelen of stereotypen, zorgt voor een glimlach of doet net even slikken. Simpelweg door te praten geven de kinderen Kristel een kijkje in hun hoofd.


'Kinderkopkes' is het eerste televisieprogramma voor volwassenen waarin kinderen de enige, echte gesprekspartner zijn. Als het gaat over hoe kinderen denken, hoe ze zich voelen, wat ze nodig hebben of waar ze het moeilijk mee hebben, zijn het heel vaak volwassenen die het woord voeren. Maar hoe zien de kinderen het leven eigenlijk zelf? Waar maken ze zich zorgen over? Waar worden ze gelukkig van?

In elke aflevering gaat Kristel Verbeke uitgebreid in gesprek met één kind. Ze zoekt de kinderen over langere tijd regelmatig op voor een babbel. Elke situatie en iedere plaats is een aanknopingspunt voor een nieuw gesprek. Kristel duikt mee in hun leefwereld en staat met de kinderen stil bij de dingen waar we ons allemaal wel eens vragen over stellen. Beetje bij beetje wordt duidelijk dat ieder kind zijn eigen kijk op het leven heeft.

Er is een lange weg afgelegd om bij de juiste kinderen terecht te komen. Inhoudelijk was het belangrijk dat de kinderen uit eigen ervaring over bepaalde levensthema’s konden meepraten, zoals over vriendschap, trots, hoge verwachtingen of materialisme. Niet enkel de kinderen delen hun verhaal, de kijker leert ook Kristel beter kennen. Onderweg naar de kinderen belt ze vanuit de auto met haar familie en vrienden.

'Na jaren met kinderen samen te werken, ben ik ervan overtuigd dat we als volwassenen de kinderen af en toe als volwaardige gesprekspartner moeten zien. Voor mij zijn kinderen niet alleen spelende deugnieten, maar kleine mensen die recht hebben op inspraak en een eigen mening', aldus Kristel. 'Ik praat graag met kinderen, want ze hebben heel wat te vertellen, maar bij de start van het programma had ik wel een beetje stress. Elke aflevering is ook anders, heeft een andere toon. Fijn was ook dat ik in elke fase van de productie zat.'

'Kinderkopkes', vanaf maandag 19 februari om 21.30 uur op Eén.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Alleskunner' (SBS6)

De 45 overgebleven vips worden ultiem op de proef gesteld. Zo wordt getest of ze beschikken over losse heupjes, moeten ze anagrammen oplossen en hoe eet je een koekje dat op je voorhoofd ligt, zonder je handen te gebruiken?

'De Alleskunner VIPS', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers