Komt populaire Nederlandse presentator naar Vlaanderen?

maandag 7 oktober 2019

In de Nederlandse media steken geruchten de kop op dat presentator Mathijs van Nieuwkerk in gesprek is met een Vlaamse tv-zender om een programma te gaan maken.

Mathijs van Nieuwkerk is de populaire presentator van de veelbekeken dagelijkse talkshow 'De Wereld Draait Door' op de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Rond de man is in zijn thuisland veel te doen omwille van zijn loon (363.000 euro per jaar). Nederland heeft een plafond ingesteld voor topsalarissen bij de NPO, de zogenaamde Balkenende-norm. Hierdoor zou van Nieuwkerk vanaf januari nog 'maar' 194.000 euro opstrijken. Hij gaf zelf al aan daar niet mee akkoord te gaan. Hij was daarom al in gesprek met het commerciële RTL waar hij drie keer zoveel zou kunnen verdienen. Maar als van Nieuwkerk daadwerkelijk overstapt, bestaat het gevaar dat de mensen hem als een geldwolf gaan zien. Vandaar dat een uitstapje naar Vlaanderen misschien een goed idee is. Zo kan Mathijs van Nieuwkerk in alle luwte nadenken over zijn verdere tv-carrière, zonder de druk van de publieke opinie.


In de krant het AD, dat het verhaal dit weekend bracht, zijn ze er wel nog niet uit met welke zender in Vlaanderen van Nieuwkerk contacten zou hebben. Hij is ook niet de eerste Nederlander die voor Vlaanderen kiest. Jan Mulder verruilde onlangs VRT voor VTM, Jan Jaap van der Wal presenteert 'De Ideale Wereld' op Canvas, Paul de Leeuw werkte eerder voor VTM, Marc-Marie Huijbregts deed dat voor VIER.

Bron: ad.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers