KPN / Tele 2 overweegt IPTV in Vlaanderen

zondag 26 augustus 2007

Eerder deze maand kocht de Nederlandse telecomreus KPN de Belgische afdeling van telefonie- en internetaanbieder Tele 2 op. Daarmee keert KPN terug op de Belgische telecommarkt. Om de concurrentie met Belgacom en Telenet aan te gaan, overweegt KPN zelfs een televisie-aanbod te brengen.

K


PN zou dan net als Belgacom voor IPTV, televisie over de dsl-lijn, opteren. Aan ervaring alvast geen gebrek, want zowel KPN als Tele 2 lanceerden eerder al een IPTV-aanbod in Nederland.

De televisieplannen van KPN bevinden zich echter nog in een embryonale fase. Concreet zijn ze dus allermist. Moest KPN effectief een televisie-aanbod brengen, dan wordt het na de kabel (Telenet/iN.Di), Belgacom TV en TV Vlaanderen Satelliet de vierde grote aanbieder van digitale televisie.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers