Kris Peeters (CD&V) meest gevraagd bij VRT

donderdag 16 januari 2014

Vlaams minister-president Kris Peeters verschijnt regelmatig in programma's op de VRT. Bart De Wever is daarentegen niet zo vaak welkom aan de Reyerslaan. Dat blijkt uit onderzoek dat minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) liet uitvoeren.

Over het algemeen gaan alle Vlaamse politici graag in op uitnodigingen van de VRT. Van 1 januari tot 4 december 2013 verschenen CD&V-politici 30 keer in entertainmentprogramma's. Open VLD kwam 22 keer aan bod, en pas op de derde plaats prijkt N-VA, de grootste Vlaamse partij. N-VA'ers verschenen maar 16 keer aan de Reyerslaan, bijna de helft minder dus dan mensen van CD&V. Ook de socialisten van sp.a kwamen 16 keer op de buis. Daarna volgen Groen (3 keer), Vlaams Belang en Lijst Dedecker (elk 1 keer).


Kris Peeters (CD&V) kreeg vorig jaar het meeste uitnodigingen. Hij kwam 6 keer op de buis in een entertainmentprogramma, waarmee hij Maggie De Block (Open VLD) nipt vooraf gaat. De federale staatssecretaris haalde 5 keer het scherm. Hilde Crevits (CD&V) kwam 4 keer langs aan de Reyerslaan.

Bart De Wever (N-VA) en Annemie Turtelboom (Open VLD) kwamen beiden 3 keer aan bod. Verder is opvallend dat sp.a-voorzitter Bruno Tobback en minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open VLD) geen enkele uitnodiging in de bus kregen.

Minister van Media Ingrid Lieten liet het onderzoek uitvoeren na een vraag van Vlaams parlementslid Wim Wienen (Vlaams Belang) over de kwestie.

Bron: standaard.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers