Kristel Verbeke presenteert nieuw Ketnet-programma rond kinderrechten

vrijdag 8 april 2016

Vrijdag zijn de opnames begonnen van een nieuw Ketnet-programma rond kinderrechten. Het programma wil het onderwerp bespreekbaar maken en tonen hoe kinderen zelf kinderrechten ervaren en ermee omgaan.

Het wil hen ook inspireren en stimuleren om op te komen voor hun eigen rechten en die van anderen.


Het programma komt tot stand in samenwerking met het Vlaamse Kinderrechtencommissariaat en wordt gepresenteerd door Kristel Verbeke, voormalig lid en momenteel manager van K3. Kristel is nauw begaan met kinderrechten en werkt als goodwill ambassadeur voor de kinderrechten al jaren samen met Global Compact Network Belgium, Unicef en het Kinderrechtencommissariaat.

'Het is belangrijk dat kinderen hun rechten kennen', aldus Kristel Verbeke, 'dat zij een eigen mening en een eigen stem hebben in het debat, en ook luisteren naar de mening van de andere kinderen. Ik vind al jaren veel inspiratie bij kinderen. Ze bekijken de wereld vanuit een ander standpunt en daar kunnen wij als volwassenen soms nog iets van leren. Ik ben dan ook blij dat ik 'hun stem' mag zijn. Zo kan ik naar volwassenen toe vertolken wat de kinderen zelf vinden van hun rechten. Daarom werk ik ook graag mee aan dit nieuwe Ketnet-programma over kinderrechten.'

Als kinderzender van de openbare omroep wil Ketnet een maatschappelijk relevante rol spelen met programma’s en initiatieven die kinderen informeren en begeleiden in hun ontwikkeling. Onder meer met programma's als 'Karrewiet' en 'D5R', en met initiatieven als de 'Move tegen Pesten' en 'De Pet op tegen Kanker'. Het nieuwe Ketnet-programma met Kristel past in dat rijtje.

Het programma wordt voor Ketnet gemaakt door Sylvester Productions.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers