Liveshows 'Idool 2011' vanaf vrijdag op vtm

donderdag 17 maart 2011

Op vrijdag 18 maart beginnen de 15 kandidaten van 'Idool 2011' die het best presteerden tijdens het beachcamp in Punta Cana aan een nieuwe fase in hun muzikaal avontuur. Vanaf dan krijgen ze immers in de liveshows van 'Idool 2011' de kans om hun zangtalent en charisma te etaleren in de televisiestudio.

In de eerste liveshow van 'Idool 2011' zingen de 15 finalisten de ziel uit hun lijf om in de muzikale talentenjacht te blijven. Aan het einde van de liveshow zal er immers afscheid genomen worden van 5 kandidaten. Wie de 10 gelukkigen zijn die doorstoten naar de tweede liveshow bepalen de kijkers en de juryleden, Wouter Van Belle, Koen Buyse, Sylvia Van Driessche en Jean Blaute.


Vanaf de tweede liveshow van 'Idool 2011' brengen de kandidaten songs in één thema en zijn er special guests te gast in het programma die een band hebben met het thema. Vanaf dan geven de juryleden wel nog hun commentaren, maar zijn het de kijkers die het laatste woord krijgen en door middel van hun stem bepalen wie er in de muzikale talentenjacht mag blijven.

Op deze regel bestaat één uitzondering. Dit jaar beschikt de jury immers over een zogenaamde 'reddingsboei', die ze één keer kan gebruiken. Als de jury van mening is dat een kandidaat waarin zij heel erg gelooft toch uit de wedstrijd dreigt te vallen, dan kan ze hem de zgn. reddingsboei toewerpen en hem alsnog in de wedstrijd houden. Dat impliceert wel dat er in een van de volgende shows twee kandidaten het programma moeten verlaten.

Liveshow 1 - de nummers:

  • Alyssa - 'Put your records on' van Corinne Bailey Rae
  • Astrid - 'Fireworks' van Katy Perry
  • Dennis - 'You give me something' van James Morrison
  • Devon - 'I'm yours' van Jason Mraz
  • Falko - 'Can’t get you out of my head' van Kylie Minogue
  • Gregory - 'DJ got us falling in love again' van Usher
  • Jonas - 'Human nature' van Michael Jackson
  • Kato - 'Dancing on my own' van Robyn
  • Kevin - 'Just the way you are' van Bruno Mars
  • Kristof - 'Iris' van Goo Goo Dolls
  • Lora - 'Take a bow' van Rihanna
  • Manuel - 'Everything' van Michael Bublé
  • Maureen - 'Rolling in the deep' van Adele
  • Nour - 'I'm like a bird' van Nelly Furtado
  • Saartje - 'Kiss me' van Sixpence non the richer

'Idool 2Sean Dhondt (foto: vtm - © VMMa)011' ook online
Op vtm.be worden op regelmatige basis extra video’s aangeboden, waardoor de surfer ook tijdens de week een kijkje kan nemen achter de schermen van de repetities, zanglessen en workshops voor de liveshow. De surfer kan dus zijn of haar favoriet op de voet volgen op vtm.be. De avond van de liveshow zal er via vtm.be een livestream aangeboden worden, die een unieke blik biedt achter de schermen van 'Idool 2011' en ook de eerste reacties van de talenten zelf zal tonen. Sean Dhondt (Nailpin, JIM,...) neemt hier de presentatie voor zijn rekening.

Een half uur voor aanvang van de liveshow begint Sean eraan, hij gaat door tijdens de onderbrekingen en hij vervolgt zijn avontuur na afloop van de show. Tijdens de show zelf kan je exclusief de reacties van de idolen volgen in hun backstageruimte. Op deze livestream pagina staat ook de mogelijkheid om via je facebook-account mee te chatten, of de twitterfeed met weetjes over artiesten, nummers en performances te volgen. De kijkers kunnen thuis naar hartelust mee twitteren op #idool2011.

Wil je zelf een liveshow meemaken, dan kan je deelnemen aan de online 'Idool 2011'-quiz. Elke dag kan je een duoticket voor de volgende liveshow winnen.

'Idool 2011' goes mobile
Vanaf de start van de liveshows is er voor tablets, Samsung Galaxy Tab en iPad, een 'Idool'-applicatie beschikbaar. Via deze tablets kan je 'Idool' continu volgen en krijg je een totale 'Idool'-ervaring: de beste videofragmenten van de afgelopen afleveringen herbekijken, extra exclusieve filmpjes ontdekken die je niet zag op tv, de twitter- en/of facebookfeed van de talenten volgen.

De letterlijke 'tweede scherm'-ervaring wordt compleet door de 'Idool'-backstageshow met Sean die ook live wordt gestreamd op de iPad.

Smartphone
Voor de Galaxy S van Samsung werd al sinds de auditie-afleveringen een speciale app bij de Samsung Apps gelanceerd. Dankzij deze applicatie krijg je de recentste video’s, nieuwtjes en twitterfeeds op je smartphone.

'Idool 2011' (liveshows!), vanaf vrijdag 18 maart om 20.45 uur op vtm.


Lees ook:
Bekijk de videoclip van 'Idool 2011' (filmpje!)
Herbekijk 'Idool 2011' nu!

DOSSIER: Idool 2011

volledig dossier
idool2011

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers