Lot zender Alfacam hangt af van Telenet

vrijdag 16 mei 2008

Nog dit jaar wil Alfacam een nieuwe algemene televisiezender lanceren. Het lot van die zender hangt echter grotendeels af van kabeldistributeur Telenet.

A


lfacam, het bedrijf achter cultuurzender EXQI en evenementenzender HD1, wil rond oktober op antenne gaan met een nieuwe zender die die een variatie aan entertainment-, fictie-, informatie- en sportprogramma's moet brengen. Het wil die zender zowel via de analoge als de digitale weg aanbieden.

Maar net daar zit het probleem. De digitale verdeling is geen probleem. Zowel Belgacom, Telenet, Indi als TV Vlaanderen zijn bereid de zender in hun digitale pakket op te nemen. De analoge verdeling is echter een ander paar mouwen. Telenet heeft naar eigen zeggen geen ruimte meer voor een nieuwe zender en wil er ook geen bestaande schrappen. Voor Alfacam een groot probleem, want zonder analoge verdeling is de nieuwe zender niet leefbaar. Adverteerders eisen immers nog steeds aanwezigheid op het analoge net, omdat digitale televisie nog niet voldoende ingeburgerd is.

De onderhandelingen tussen Alfacam en Telenet lopen nog steeds, maar als het niet tot een akkoord komt, zou het project van het Lintse bedrijf wel eens een vroege dood kunnen sterven...

Bron: De Tijd.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers