'Love Island' flopt (in Nederland)

woensdag 5 juni 2019

De nieuwe realityshow 'Love Island' is allerminst een hoogvlieger In Nederland. Het programma met Holly Mae Brood en Viktor Verhulst zakte zelfs al naar een dieptepunt van 79.000 kijkers.

Nederland ligt niet wakker van de RTL 5-show 'Love Island'. Waar het programma nog opende met 228.000 kijkers ging de show vrij snel in vrije val. Na een dieptepunt van amper 79.000 kijkers wist de datingshow nog opnieuw 138.000 kijkers aan zich te binden. Maar veel meer wordt het niet. Het moge duidelijk wezen: 'Love Island' trekt niet hetzelfde publiek aan dan 'Temptation Island'. Die laatste show kreeg dit jaar ook bakken kritiek over zich heen omdat het zo verdomde saai was. Maar toch keken naar dat programma beduidend meer mensen.


Bij ons op VIER is 'Love Island' ook niet echt een kijkcijferkanon, maar voldoet het programma vooralsnog aan de verwachtingen. De show opende met 309.405 kijkers. Na enkele afleveringen zat het programma even in een dipje en raakte niet meer boven de 200.000 kijkers. Maar ondertussen klokt 'Love Island' af op een gemiddelde van zo'n 220.000 kijkers. 'Love Island' scoort vooral bij de jonge(re) doelgroep 18-54 en daar zijn zowel VIER als de adverteerders best tevreden mee.

Ter vergelijking: in Engeland ging het zoveelste seizoen van 'Love Island' op ITV2 van start met dik 3,7 miljoen fans.

Bron: AD.nl/Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers