Lucas Van den Eynde, Eva Binon, Mathijs F. Scheepers en Manuel Broekman in 'Spitsbroers 2'

woensdag 8 juni 2016

De saga van de familie Moerman gaat verder. In Genk is productiehuis deMENSEN begonnen met de opnamen van 'Spitsbroers 2', het vervolg op de succesvolle reeks die vorig jaar gemiddeld 712.000 kijkers (33,4% op VVA 18-54) had.

In dit nieuwe verhaal heeft Dennis Moerman maar één doel: zijn ploeg kampioen maken en zo een vette transfer versieren naar een buitenlandse topclub.


Zowat de hele cast van het eerste seizoen keert terug, en wordt versterkt met een paar nieuwe namen zoals Lucas Van den Eynde ('Dubbelleven', 'Van Vlees en Bloed'), Eva Binon ('Patrouille Linkeroever', 'Loslopend Wild en Gevogelte'), Mathijs F. Scheepers ('Vermist', 'Cordon') en de Nederlandse steracteur Manuel Broekman, die als nieuwe spits én hunk du jour van Racing Genk de rechtstreekse concurrent wordt van Dennis Moerman (Oscar Willems) en Roel Thevenage (Louis Talpe). Broer Alan Moerman (Joren Seldeslachts) probeert ondertussen zijn voetbaldroom te vergeten, en doet zijn best op het rechte pad te blijven, met de hulp zijn vriendin Nina (Lynn Van Royen).

Viv Van Dingenen en Kris Kuppens keren terug als moeder en vader Moerman, net zoals Ella Leyers (Shari), Sien Eggers (Oma Marilou), Gökhan Girginol (Ibi), Tom Van Bauwel (trainer Guido Spechtmans), Kürt Rogiers (clubmanager  KRC) en Mike Verdrengh (clubvoorzitter Beernaert).

De scenario's werden geschreven onder leiding van bedenker Kristof Hoefkens en regisseur Gijs Polspoel. De volgende dagen wordt nog intensief gedraaid in het stadion van KRC Genk. Later verhuist de productie naar andere locaties in en rond Genk.

'Spitsbroers 2' is een productie van deMENSEN, in samenwerking met Telenet, Beobank, Napoleon Games, de stad Genk en voetbalploeg KRC Genk.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers