Luistercijfers: Qmusic scoort in nieuwe CIM-meting

woensdag 27 juni 2018

Het CIM heeft vanmorgen de nieuwe luistercijfers voor de Vlaamse radiomarkt bekend gemaakt, die voor de eerste keer gebaseerd zijn op de vernieuwde meting. De resultaten bestrijken de periode van 2 januari tot en met 6 mei 2018.

Qmusic en Joe bereiken elke dag maar liefst 1,3 miljoen luisteraars. Qmusic is de tweede grootste zender in Vlaanderen met 12,4% marktaandeel bij het algemene publiek (12+). De ochtendshow Sam, Heidi & Wim bereikt elke dag bijna een half miljoen luisteraars (492.000 - 12+) en is ook de best beluisterde ochtendshow bij de 18- tot 44-jarigen (zenderdoelgroep) met 21,2% marktaandeel. Op de werkvloer is Qmusic ook de meest beluisterde zender (22,3% marktaandeel op 12+). Joe zet ook een mooi resultaat neer bij het algemene publiek met 8,9% (12+). Op de zenderdoelgroep 35-54 scoort Joe met 12,9%.


An Caers, directeur radio: 'Qmusic staat voor brede en populaire muziek, de meest spraakmakende ochtendshow en entertainment. We zijn heel blij dat dat weerspiegeld wordt in de resultaten. Qmusic leeft in Vlaanderen, niet alleen op de radio maar ook op al onze events en online platformen. Vanaf volgende week verhuizen we heel de zomer lang naar Oostende voor onze jaarlijkse sterkhouder: het Q-Beach House.'

Robin Vissenaekens, zendermanager Joe vult aan: 'De mooie cijfers van Joe geven ons goesting om voluit te gaan de komende maanden. Sven & Anke starten begin augustus al terug in de ochtend en we kijken muzikaal uit naar de Top 2000. We bouwen continu verder aan de grootste supportersclub van de frisse veertiger.'

De nieuwe CIM RAM (Radio Audience Measurement) werkt op basis van een vernieuwde methodologie. Die zorgt ervoor dat er voortaan meer luistercijfers zijn, dat er vanaf nu continu gemeten wordt en dat de cijfers sneller beschikbaar zijn. Er is ook ingezet op een vernieuwde rekruteringsmethode door online panels toe te voegen en de studie is nog preciezer dankzij digitalisering van de bevraging via een vernieuwde site en app.

Qmusic telt deze week met de Foute Caravan en de Foute 128 af naar de zomer met de Foute Party nu vrijdag 29 juni 2018 in Flanders Expo in Gent. De dag erna, zaterdag 30 juni, opent Qmusic opnieuw de deuren van het Q-Beach House in Oostende. Joe komt deze zomer ook naar buiten en trakteert opnieuw bedrijven op ijsjes. Daarnaast gaat de Joe-zomercaravan naar de gezelligste stadsevenementen in Vlaanderen om live radio te maken. Vanaf begin juli nemen Ann van Elsen en Born voor een maand de ochtendfakkel over van Sven & Anke.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers