Luk Alloo wordt nachtraaf in 'Alloo in de Nacht'

woensdag 6 september 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

'Is de politie niet mee?' vraagt een visser tijdens de eerste aflevering van 'Alloo in de Nacht'. Neen, deze keer volgt Luk Alloo niet politiemannen en -vrouwen, maar wel mensen die werken en leven tijdens de nacht.

Hij heeft toevallige en niet zo toevallige ontmoetingen, praat met hen en peilt hun hartslag. Alloo start zijn draaidagen 's avonds laat en gaat door tot de zon opkomt.


Wegenwerkers, callgirls, verplegers, daklozen, taxichauffeurs, marktkramers, cafébazen, nachtraven, kunstenaars, detectives,... allemaal kiezen ze ervoor om 's nachts te werken en te leven. Allemaal hebben ze hun eigen reden om de schemering op te zoeken. In 'Alloo in de Nacht' vertellen ze hun verhaal aan Luk.

Tijdens 'Alloo in de Nacht' zoekt Luk mensen op die werken, leven en gedijen in de nacht, mensen die wakker zijn wanneer de meerderheid zich in dromenland bevindt. 'Ik voel mee met de mensen die de nacht als biotoop kiezen. Hun bioritme is uiteraard vestoord, maar ik zie met mijn eigen ogen dat het tempo en de toon van de nachtelijke uren verslavender zijn dan je zou verwachten.'

In de eerste aflevering maakt hij kennis met de buitenwippers, wc-meneer en klanten van een discotheek, vissers en arbeiders van de vismijn, een dakloze die sinds vijf maanden in het station slaapt, een barman die zijn laatste avond in een eettent heeft gewerkt en een nachtverpleger van de dienst palliatieve zorgen. Daarnaast pikt Luk Jasmine op om haar naar een klant te brengen. Jasmine is, net als haar moeder vroeger, een high-class escorte. Ze spreekt af met mannen voor etentjes, gezelschap, intimiteit … en seks. Waarom kiest een jonge vrouw voor deze job?

Luk Alloo kaapt Joe tijdens de nacht meteen na tv-uitzending bij VTM
Na de eerste uitzending van 'Alloo in de Nacht' bij VTM, gaat Luk Alloo opnieuw de nacht in en deze keer op Joe. Luk neemt de radiozender op donderdag 7 september van 23.00 tot 4.00 uur over en gaat een nacht radio maken. Wie is er nog wakker? Waar zijn de luisteraars mee bezig? Luk probeert ook de nachtraven, die in zijn tv-programma aan bod komen, aan de lijn te krijgen.

'Alloo in de Nacht', vanaf 7 september elke donderdag om 21.40 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers