Maak kennis met Gloria, Rob, Esohe en Wout in 'Helden van de Sneeuw'

maandag 18 februari 2019
Foto: Ketnet - © VRT 2019

Eind vorig jaar kondigen de Helden Sieg, Maureen, Dempsey en Nico al aan dat ze naar Zwitserland zijn getrokken en dat er daar iets bijzonders gebeurd is. Ze kwamen vier jongeren tegen die even avontuurlijk, creatief, enthousiast en heldhaftig zijn.

Daarom hebben de Helden beslist dat zij ook Held worden. De Ketnetters ontdekken vanaf vanavond hoe de Helden elkaar ontmoeten tijdens een spannend avontuur in de sneeuw. Wie Gloria, Rob, Esohe en Wout zijn en hoe ze Held werden, komen de Ketnetters vanaf maandag te weten in 'Helden van de sneeuw'.

'Het voelt voor ons alsof we pas gisteren begonnen zijn aan het 'Helden'-verhaal, maar de eerste afleveringen dateren ondertussen al van meer dan 6 jaar geleden! De afgelopen jaren zaten boordevol leuke avonturen: racen met zelfgemaakte wagens, op tour door Vlaanderen, twee heuse bioscoopfilms maken, de coolste speeltuin van het land bouwen,... Het is eigenlijk niet te bevatten. De laatste jaren hebben we gemerkt dat er nog meer toffe, jonge mensen gepassioneerd bezig zijn op sportief, creatief en technologisch vlak. Het zijn stuk voor stuk ‘Helden’ op hun manier. Daarom roepen we versterking in van vier extra Helden. We zijn er zeker van dat de Ketnetters met hen nog veel zotte avonturen gaan beleven.'

Gloria
Gloria is 17 jaar en is afkomstig van Lier. Ze zit in het laatste jaar van het middelbaar en is een muzikale en creatieve duizendpoot. Een stoere chick, one of the guys, die lid is van de Chiro. Gloria is veel met muziek bezig. Ze zingt, speelt piano en schrijft ook zelf nummers. Gloria toerde al met pianist Jan Hautekiet langs de Vlaamse theaters en daarnaast stond ze als actrice op de planken in een voorstelling van het Leuvens theatergezelschap fABULEUS. Ook op andere vlakken loopt Gloria over van creativiteit: van schilderen en tekenen tot knutselen. Ze is een energieke durfal die alles wil proberen, zodat ze er achteraf honderduit over kan vertellen. Gloria laat ook geen kans liggen om een ander beet te nemen en er dan eens goed mee lachen. Ze is een wereldverbeteraarster: ze wil graag een positieve boodschap verspreiden, met de nodige humor, en haar mooie waarden op een fijne manier met anderen delen.

'Een held zijn? Dat is niet te veel nadenken, vooral doen en genoeg lachen!'

Esohe
Esohe is 19 jaar en afkomstig uit Deurne, ze studeert rechten en is een creatieve en taalvaardige held. Ze is al sinds haar prille jeugd met taal bezig en een heuse boekenwurm. Ze schrijft poëzie en brengt haar werk vaak ten gehore tijdens slam poetry optredens. Daarnaast tekent Esohe heel graag en was ze daarom steeds te vinden in de tekenacademie. In haar tienerjaren zat ze ook bij de turnkring en deed ze aan moderne dans. Bedachtzaam en zorgzaam als ze is, ziet ze steeds de talenten van anderen. Misschien zal ze niet de eerste zijn die in de boom klimt, maar zal er een slim systeem voor bedenken om er veilig in te geraken.

'Niet iedere held is een luide spring-in-het-veld. Soms is bedachtzaam zijn en rustig een goede oplossing bedenken juist heel stoer.'

Rob
Rob is 20 jaar en afkomstig van Antwerpen, hij volgt een opleiding drama. Rob is gemaakt om mensen te entertainen: ze doen lachen met rare accentjes of typetjes, ze raken door te acteren of te verrassen met een goed geplaatste mop. Hij heeft al op het podium gestaan in verschillende musicals. Rob dompelt zich graag helemaal onder in een rol, maar dat is niet altijd nodig, want als zichzelf is hij ook al zot genoeg. Rob is de scoutsleider waar iedereen dol op is en die iedereen vertrouwt. Hij gaat geen avontuur uit de weg en komt steeds met creatieve ingevingen om de coolste dingen te bouwen. Er is niets wat Rob niet zou willen kunnen: van leeuwen temmen tot potten bakken, van hoofdrekenen tot diepzeeduiken.

'Ik wil alles kunnen, maar als ik het niet probeer zal ik nooit weten of het lukt. Ik heb geen schrik om op mijn bek te gaan, dan hebben we nog eens goed gelachen.'

Wout
Wout is 21 jaar en afkomstig uit Halle, hij studeert voor leerkracht lichamelijke opvoeding en fysica. Wout is een sportieve gast met een fysicabrein. Hij is een avontuurlijke levensgenieter voor wie geen enkele sport te gek is: van karate tot wake- en snowboarden. Daarnaast kan hij ook vuurspuwen, jongleren en piano spelen. Hij noemt zichzelf een fysicafreak en pakt graag uit met allerlei proefjes bij zijn (toekomstige) leerlingen. In het weekend is hij actief bij de leiding van de scouts. Wout is de durver van de groep: hij is de eerste die springt, zonder na te denken. Alles voor de kick én voor de fun!

'Mijn totem bij de scouts is een chipmunch en dat klopt ook wel. Het liefst was ik een vliegende eekhoorn! Geen boom te hoog, geen avontuur te gek!'

'Helden van de Sneeuw', vanaf maandag 18 februari omstreeks 18.25 uur op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers