Maandag gaan tenders Jupiler Pro League in de verkoop

zondag 27 april 2014

De Raad van Bestuur van de Pro League en de Mededingingsautoriteit hebben besloten de tenderprocedure voor de verkoop van de audiovisuele rechten van de Jupiler Pro League voor de seizoenen 2014/2015 - 2016/2017 te lanceren op maandag 28 april.

De Pro League en MP&Silva lanceren op maandag 28 april de tender voor de verkoop van de uitzendrechten van de Jupiler Pro League voor de 3 volgende seizoenen: 2014/2015, 2015/2016 en 2016/2017. De Consultatie werd gefinaliseerd en goedgekeurd in samenwerking met de Belgische Mededingingsautoriteiten. Alle geïnteresseerde partijen kunnen zich kandidaat stellen.


In het kader van de positieve vibe rond het Belgische voetbal én om het niveau van het Belgisch profvoetbal naar een hoger niveau te tillen, wordt er gestreefd naar een betere visibiliteit voor de clubs van de Pro League. Het doel van de Tender is om de waarde van de rechten de optimaliseren en om de partners van het Belgische profvoetbal te versterken.

Timeslots werden licht aangepast
De speeldagen van het Kampioenschap blijven verdeeld over 3 dagen (vrijdag, zaterdag, zondag) maar de uren veranderen lichtjes.

De kleine veranderingen die werden doorgevoerd zijn:

- Vrijdagavond wordt er gespeeld om 20.30 uur
- Zaterdagavond om 18.00 uur en 20.00 uur opdat deze wedstrijden beter gecovered kunnen worden
- Gespreide timeslots om de exploitatie van onze stadions te optimaliseren op zondagavond:
wedstrijden worden gedecaleerd naar zondagnamiddag om 14.30 uur en zondagavond om 18.00 uur en 20.00 uur opdat supporters hun favoriete club kunnen volgen.

De loten
Bepaalde loten zullen zowel exclusief als niet exclusief worden aangeboden, alsook platform neutraal. Daarenboven worden de loten 3 tot en met 6 apart aangeboden voor het Nederlandstalig en het Franstalig landsgedeelte.

Lot 1 'Platinum Package' omvat 5 wedstrijden per speeldag.
- Exclusieve LIVE uitzending van 5 wedstrijden per speeldag
- Een preview show en een magazine
- Highlights van alle wedstrijden
- Uitzending van de Lot 2 wedstrijden in uitgesteld relais

Lot 2 'Gold Package' omvat 3 wedstrijden per speeldag:
- Exclusieve of Niet-exclusieve LIVE uitzending van 3 wedstrijden per speeldag
- Een Preview show en een Magazine
- Highlights van alle wedstrijden
- Uitzending van de Lot 1 wedstrijden in uitgesteld relais

In de reguliere competitie zullen de wedstrijden van de Loten 1 en 2 gekoppeld zijn aan vaste tijdstippen. Alle wedstrijden (ook de classico’s) zullen zo veel mogelijk verdeeld worden over de Loten 1 en 2.

Lot 3 'Highlights' bevat de rechten voor de magazines op wedstrijddagen en de Supercup.

Lot 4 'Maandagavond Magazine' omvat de rechten voor een Magazine in exclusiviteit op maandagavond.

Lot 5 'Near Live Clips' omvat de rechten voor het quasi LIVE uitzenden van clips (beperkt tot 20sec per clip en 10 per wedstrijd) op het Internet en via mobilofonie. Dit lot is beperkt tot 1u na de wedstrijd.

Lot 6 'Delayed Clips' omvat de rechten voor het uitzenden van clips (max 3 clips per match de 3 min en 30 per speeldag) van alle wedstrijden. De exploitatie van dit lot is beperkt tot het internet, mobilofonie en is verplicht on demand.

Eigen kanaal
De Consultatie voorziet tevens de mogelijkheid tot het bieden op het Pro League kanaal. Een kanaal dat geproduceerd en afgewerkt zal worden aangeleverd aan de platform die het Lot zijn toegewezen.

Alle kandidaten kunnen hun offerte indienen voor donderdag 15 mei 2014.

Persbericht Pro League

DOSSIER: Uitzendrechten voetbal 2014-2017

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers