Mathias Coppens regisseert tweede seizoen van 'De Zonen van Van As'

dinsdag 27 november 2012

Vanaf donderdag 29 november kunnen de liefhebbers van oer-Vlaamse fictie opnieuw hun hart ophalen met de heruitzendingen van 'De Zonen van Van As' op VTM. Een opwarmer voor het gloednieuwe seizoen, dat vanaf juni 2013 gedraaid wordt.

De voltallige hoofdcast geeft afspraak voor dertien nieuwe afleveringen, en Mathias Coppens tekent voor de regie. En wie de serie in zijn persoonlijke dvd-collectie wil vereeuwigen, kan vanaf nu de dvd-box van het eerste seizoen in huis halen.

De familie Van As: ze doet ongetwijfeld een belletje rinkelen. Actief in grond- en afbraakwerken, noeste werkers, maar ook plantrekkers eerste klas. Creatief boekhouden, 'vriendendiensten', geld onder tafel schuiven: ze halen er hun neus niet voor op. Frans Van As en de zijnen vielen in het voorjaar van 2012 bij heel wat kijkers in de smaak. Jaargang 1 lokte gemiddeld 812.000 liefhebbers naar de buis en klopte zo af op een marktaandeel van 31,3% (VVA 18-54, alle cijfers live +5).

Hoofdrolspelers Jaak Van Assche, Jan Van Looveren, Peter Thyssen, Carry Goossens, Peter Van den Eede, Els Béatse, Tania Kloek, Ben Segers, Rilke Eyckermans en Jonas Van Geel zullen ook in jaargang 2 van de partij zijn.

'Gelet op het succes van het eerste seizoen, zijn we blij om een tweede seizoen van 'De Zonen van Van As' te kunnen aanbieden aan onze kijker. Deze feel-good reeks over enkele plantrekkers, vol herkenbare situaties, zo uit het leven gegrepen, past perfect in onze fictieprogrammering', aldus Manager Fictie Gudrun Burie.

Een opmerkelijke nieuwkomer in de tweede jaargang van 'De Zonen van Van As' is Mathias Coppens, die niet als acteur, maar wel als regisseur zijn stempel op de reeks zal drukken. Mathias verdiende zijn sporen al met de regie van 'Aspe' en zette o.m. zijn schouders onder de spannende seizoensfinale van seizoen 8.

Mathias Coppens: 'Het is een hele eer om mee te kunnen werken aan de tweede jaargang van 'De Zonen van Van As' en de regie te mogen overnemen van Jan Matthys. Ik ben nu de eerste scenario's aan het doornemen en ik ga me, samen met de hele ploeg, 100% inzetten om er een fantastische reeks van te maken!'

Het eerste seizoen van 'De Zonen van Van As' is sinds maandag 26 november 2012 verkrijgbaar op dvd en wordt vanaf donderdag 29 november 2012 om 21.00 heruitgezonden bij VTM.


VTM

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers