Matteo Simoni wordt 'Jan De Lichte'

maandag 20 juni 2016

In het najaar van 2016 starten de opnames van 'De Bende van Jan de Lichte', een historische avonturenreeks over de struikrover die midden 18de eeuw opereerde in Aalst en omgeving.

Hoofdrollen zijn voor Matteo Simoni als Jan de Lichte, en Stef Aerts als zijn kompaan Tincke.


Jan de Lichte was actief in en rond Aalst in het midden van de 18de eeuw. In de overlevering, en vooral in de roman van Louis Paul Boon die aan de basis ligt van de reeks, werd hij een Robin Hoodfiguur die het opnam voor de armen, en de Oostenrijkse en Franse bezettingslegers het leven zuur maakte.

'Jan de Lichte is een fascinerende, historische figuur die balanceert op het randje tussen goed en slecht. Hij was een bandiet, maar ook een idealist en anarchist. Een vrijheidsstrijder. Het is voor mij een zeer grote uitdaging om gestalte te mogen geven aan deze volksheld', vertelt Matteo Simoni.

VTM en productiehuis Menuet trokken voor de regie van deze grote productie topnamen aan zoals Robin Pront (wereldwijd bejubeld voor 'D'Ardennen'), Pieter Van Hees ('Waste Land', 'Chaussée D'Amour') en Maarten Moerkerke ('Deadline 14/10' en 'Coppers'). Producent van de reeks is Dirk Impens, de man die Oscarnominaties binnenhaalde voor 'Daens' en 'The Broken Circle Breakdown', en eerder ook al voor VTM-reeksen afleverde zoals 'Zuidflank' en 'Coppers'. De reeks van tien afleveringen is geschreven door Benjamin Sprengers ('Conny & Clyde', 'Beau Séjour') en Christophe Dirickx, scenarist van o.a. 'Manneken Pis' en 'De Helaasheid der Dingen'.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers