Mediaminister Sven Gatz vraagt om Canvas krediet te geven

donderdag 24 september 2015

De laatste weken kan je er niet omheen. Het gaat niet goed met het 'nieuwe' Canvas. De zender haalt nog minder kijkers dan voor de vernieuwingsoperatie en de programma's slaan niet aan. Maar volgens de minister van Media is dat een kwestie van tijd.

Minister van Media Sven Gatz (Open VLD) werd donderdag in het Vlaams Parlement  ondervraagd over het Transformatieplan van de VRT. En daarbij werden natuurlijk ook vragen gesteld over het kwakkelende Canvas.


Volgens minister Gatz is er echter geen direct probleem met Canvas. Hij vindt niet dat Canvas moet worden afgerekend op kijkcijfers, wel op het kijkersprofiel. Het 'oude' Canvas bereikte vooral oudere kijkers. Het huidige Canvas 'moet een groter deel van de samenleving bereiken'.

'Als de omroep ons overtuigt om een bepaalde richting in te gaan, moeten we geduld hebben, om te kijken wat dit binnen zes of twaalf maanden geeft', besluit Sven Gatz.

Verder liet de minister ook duidelijk verstaan dat hij voor de VRT allerminst een afbouwscenario beoogt. Hij blijft ervan overtuigd dat de VRT zijn kernopdrachten zal kunnen blijven vervullen. Daarbij verwijst Gatz naar omroepen in de ons omringende landen, zoals bijvoorbeeld de Britse openbare omroep BBC. 'En wat daar gebeurt, is niet fundamenteel verschillend van bij ons', aldus minister Gatz.

Bron: demorgen.be


Lees ook:
Canvas en VIER slecht begonnen aan nieuw televisieseizoen

DOSSIER: Besparingen bij de VRT: omroep in crisis

volledig dossier
Canvastv

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers