Minister van Media Lieten verdedigt Franstalige opschriften in 'Thuis'

zaterdag 16 juni 2012

Mediaminister Ingrid Lieten (spa.a) heeft in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Vlaams Belang-vertegenwoordiger Wim Wienen van Vlaams Belang. De man stoorde zich aan de Franstalige opschriften 'Hommes' en 'Femmes' op de toiletdeuren van de B&B Zus & zo in de En-soap 'Thuis'. Lieten stelt dat het hier om een zuiver decoratief element gaat en dat styling primeerde ten opzichte van taal.

'Bij aankoop bleken de bordjes enkel in het Frans beschikbaar. Aangezien het hier een klein decoratief element betreft, primeerden vorm en stijl. Gelet op de louter artistieke functie van deze bordjes in het decor, vindt de VRT het dan ook niet opportuun om ze aan te passen', zo wordt de minister geciteerd in Het Nieuwsblad.


De minister benadrukt ook nog het Vlaamse karakter van 'Thuis' en stelt dat de VRT dit streng bewaakt en wil behouden. Maar ze zegt ook dat diversiteit in de verhaallijnen en de personages een essentieel onderdeel van de soap is. 'De VRT wil 'Thuis' plaatsen in een realistische omkadering. Het gebruik van andere talen bij sommige decoratieve opschriften komt in werkelijkheid ook voor', zegt Ingrid Lieten nog.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
Freya Van den Bossche haalt kastanjes uit 'hoofddoekvuur' van Lieten
Mediaminister Ingrid Lieten is voor nieuwsanker met hoofddoek
thuisopeen

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers