Morgan Freeman op zoek naar God in 'The Story Of God'

zaterdag 2 april 2016

'Het verhaal van God is één van de grootste mysteries in de wereld', aldus Morgan Freeman. Vanaf zondag 3 april zal 'The Story Of God' op National Geographic Channel te zien zijn.

Freeman neemt je mee op zijn persoonlijke zoektocht naar de achterliggende betekenis van ons bestaan en het geloof. De Hollywoodacteur laat  zich onderdompelen in alle religieuze ervaringen en rituelen. Deze epische reeks schijnt een nieuw licht op ons bestaansrecht.


Tijdens elke aflevering zal er een bepaalde vraag rond het geloof centraal staan. Het mysterie rondom de schepping van de mensheid, de ware kracht van de wonderen tot aan de opstanding. Freeman bezoekt de meest indrukwekkendste religieuze plaatsen zoals: de Klaagmuur van Jeruzalem, de Bodhi Tree in India, de Maya tempels in Mexico en de Lakewood Church in Texas. Hij reist met archeologen om de eeuwenoude religies van onze voorouders te ontdekken, zoals de 10.000 jaar oude ruïnes in Göbekli Tepe in Turkije en het Keltische oude monument Stonehenge in Engeland. Freeman geeft tijdens deze ontdekkingsreis telkens zijn persoonlijke bevindingen prijs over het geloof dat hij onderzocht heeft.

'The Story Of God', vanaf zondag 3 april wekelijks om 22.00 uur bij National Geographic Channel.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers