MP&Silva krijgt uitzendrechten niet verkocht

vrijdag 4 april 2014

Het Italiaanse bedrijf MP&Silva, dat half februari van de eersteklasseclubs het mandaat kreeg om de uitzendrechten te verkopen, raakt die aan de straatstenen niet kwijt. 'Gebrek aan kennis', zo klinkt de kritiek.

De Belgische media, die geïnteresseerd zijn in het Belgische voetbal, krijgen het stilaan op hun heupen over wat ze noemen 'het geklungel' van MP&Silva. Zo heeft het bedrijf onderhandeld met VTM over de rechten voor de rechtstreekse uitzendingen. En het is algemeen bekend dat die zender daarin hoegenaamd niet geïnteresseerd is.


Insiders verwijten MP&Silva een gebrek aan kennis en dan meer specifiek het feit dat ze absoluut geen verstand hebben van de Belgische markt.

Omdat het nu al zolang duurt eer er enig schot in de zaak komt, lijkt het twijfelachtig of de Italiaanse rechtenhouder de beloofde 70 miljoen zal kunnen ophoesten. Belgacom en Telenet boden elk 60 miljoen maar visten achter het net. Zij zouden naar verluidt niet geneigd zijn om meer geld op te hoesten. Nochtans zal er snel iets moeten gebeuren, want de nieuwe reguliere competitie start al in juli.

Het buitenlandse concern FOX liet vorig jaar weten dat het wel brood zag in de Belgische eersteklasse. Maar aangezien het verkopen van de rechten nu zo moeizaam verloopt, en er zelfs sprake is van onkunde door de Italianen, lijkt het twijfelachtig dat zij nu nog diezelfde interesse hebben.

Bron: demorgen.be


Lees ook:
Pro League verkoopt uitzendrechten voetbal aan Italiaanse groep

DOSSIER: Uitzendrechten voetbal 2014-2017

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers