Najaar op En: 'Voor de Leeuwen' met Bart Peeters

dinsdag 22 augustus 2017
Foto: TVvisie - © Roger Mortelmans 2017

Goedlachse en creatieve duizendpoot Bart Peeters gooit een nieuwe generatie humortalenten voor de leeuwen en toont hun kunnen.

De kijker maakt in de eerste twee afleveringen van 'Voor de Leeuwen' kennis met een staalkaart aan Vlaams humortalent en ontdekt een brede selectie fris, jong humortalent van eigen bodem, van moppentappers tot zangers, van videokunstenaars tot imitatoren. Uit de grote groep blijven acht gepassioneerde podiumbeesten over die van alle markten thuis zijn. Ze krijgen elke week de opdracht een nieuwe topshow in elkaar te steken waarmee ze iedereen aan het lachen trachten te brengen.


Wie treedt in de voetsporen van Urbanus en Bart De Pauw? Wie bezorgt Maaike Cafmeyer en Sven De Ridder lachkrampen? En aan wie schenken Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof hun persoonlijke comedyaward? Gedurende zes weken dagen deze toptalenten de acht deelnemers uit.

De jonge artiesten lieten zich inspireren door het leven en het werk van de topartiest om een volledig nieuw gepersonaliseerde humoristische show in elkaar te boksen. Urbanus, Maaike, Sven, Tine, Adriaan en Bart (De Pauw) laten zich in de studio verrassen door het kersverse talent. Zij hebben aan het eind van de aflevering de taak om één van de acht te belonen met een zilveren leeuw. Aan het einde van de achtste en laatste aflevering beslissen de zes eregasten wie de Gouden Leeuw verdient.

Gastheer Bart Peeters leidt 'Voor de Leeuwen' in goede banen. 'Tot mijn grote verbazing heb ik tijdens de opnames mogen vaststellen dat een nieuwe generatie komische talenten klaar staat in ons land', zegt hij. 'De nieuwe lichting grappige jonge mensen is heel gevarieerd wat genres, voorkeuren aangaat en ze zijn bijzonder veelzijdig wat talent betreft en ze spelen heel snel op de bal. Ik heb mij ook afgevraagd hoe het komt dat dergelijk programma nog niet bestond, want er is veel nood aan grappige mensen. Er zijn wel veel komediewedstrijden, maar  die gaan gewoonlijk uit van een bepaald idee. En je mag niet vergeten dat humor uit verschillende aspecten bestaat.'

'In 'Voor de Leeuwen' zit veel gevarieerd talent, heel jonge mensen die veel kunnen en indrukwekkend zijn. Bij de kandidaten zijn zowel vrouwen als mannen en met heel uiteenlopende beroepen. Belangrijk is ook dat 'Voor de Leeuwen' geen afmaakwedstrijd is. Het programma geeft een goed beeld over wat er zo al rond loopt aan humorvogels', vertelt Bart Peeters nog.

'Voor de Leeuwen', vanaf donderdag 7 september om 20.40 uur acht weken lang op Eén.

Volg TVvisie nu ook op Instagram!

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers