Najaar OP12: 'Fans of Flanders'

woensdag 12 september 2012

Zoals afgesproken in de beheersovereenkomst maakt de VRT vanaf dit najaar werk van een specifiek aanbod voor buitenlanders in Vlaanderen. Onder de noemer 'Fans of Flanders' lanceert de openbare omroep op 12 september een nieuw digitaal platform en een nieuw televisieprogramma in het Engels voor buitenlanders in Vlaanderen.

De actualiteit speelt een belangrijke rol in 'Fans of Flanders', maar het platform en het programma hebben ook veel aandacht voor het leven in Vlaanderen.

Met 'Fans of Flanders', het nieuwe Engelstalige aanbod van de VRT, richt de openbare omroep zich onder meer op het kwart miljoen inwoners dat hier om professionele redenen tijdelijk woont, op de groeiende groepen internationale studenten en op alle nieuwkomers die Vlaanderen willen leren kennen, maar voor wie de taal in het begin een drempel is. Voor hen is er vanaf 12 september 'Fans of Flanders', een onlineplatform en wekelijks televisieprogramma OP12 en op Canvas. Het internet vormt het basismedium voor het nieuwe aanbod.

Met 'Fans of Flanders' wil de VRT de grote groep buitenlanders hier de kans geven Vlaanderen beter te leren kennen en begrijpen, zodat zij er ook een affectieve band mee kunnen opbouwen. Het aanbod werd ontwikkeld op basis van grondige research, gesprekken, brainstorms met buitenlandersers in Vlaanderen en onderzoek naar hun mediaverwachtingen.

'Fans of Flanders' is dankzij zijn frisse blik op Vlaanderen ook interessant voor de Vlaamse kijker. Canvas herhaalt het programma elke vrijdagavond, als blikopener en originele invalshoek om naar je eigen leefwereld te kijken.


'Fans of Flanders', vanaf nu elke woensdag om 20.00 uur OP12 en herhaling op vrijdag om 19.30 uur op Canvas.

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
fansofflanders

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers