Najaar Q2: nieuw sketchprogramma 'Grensoverschrijdend' en 'So You Think You Can Dance US'

maandag 19 augustus 2019

Kan er al gelachen worden met grensoverschrijdend gedrag als #metoo of is het te snel? Dat zal blijken in 'Grensoverschrijdend', een gloednieuw sketchprogramma dat Q2 dit najaar uitzendt.

Het #metoo-verhaal zette schrijvers Charlotte Vanhecke en Nele Meirhaeghe, makers van o.a. Kafka en Loslopend Wild, aan het denken om de reeks te maken. Ze schakelden een mooie cast in met Ben Segers, Jens Dendoncker, Tine Embrechts, Tinne Oltmans, Rilke Eyckermans en Lukas Bulteel om een sketchprogramma te maken dat grensoverschrijdend gedrag belicht, vergroot en verdraait.


'Grensoverschrijdend' is niet toevallig één van de nieuwe programma’s dit najaar bij Q2. De zender verscherpt de koers.

Ricus Jansegers, directeur tv: 'In 2016 evolueerden we van 2BE naar Q2 met als doel: een zender voor jonge koppels, jonge mannen en vrouwen. 3 jaar later zien we dat we de mannen volop bereiken, maar dat vrouwen de weg nog niet voldoende vinden naar Q2. Daarom scherpen we onze koers aan en zetten we in op programma’s die vrouwen kunnen aanspreken.'

Ook 'The Voice UK' en 'So You Think You Can Dance US' dit najaar
Q2 volgt dit najaar de zoektocht naar straf zangtalent in de UK met het laatste nieuwe seizoen van 'The Voice UK' met coaches will.i.am, Jennifer Hudson, Sir Tom Jones en Olly Murs. Naast uitzonderlijk zangtalent, is er steengoed danstalent in het laatste nieuwe seizoen van 'So You Think You Can Dance US'. De zender neemt afscheid van een aantal topreeksen dit najaar met het veelbesproken laatste, achtste seizoen van 'Game of Thrones' en het laatste, twaalfde seizoen van 'The Big Bang Theory'.

Wie straffe tv-premières wil zien, zit goed bij Q2. De uitschieter van de Q-Movies dit najaar is 'Fifty Shades Darker', de tweede film uit de erotische 'Fifty Shades'-trilogie. Ook films als 'American Made' met Tom Cruise, 'Bad Moms 2' met o.a. Mila Kunis, 'The Huntsman: Winter’s War' met Chris Hemsworth en Charlize Theron en 'Life' met Ryan Reynolds en Jake Gyllenhaal staan op het programma.

Voor een portie voetbal is er de UEFA Champions League en de Croky Cup. Presentator Maarten Breckx volgt alle wedstrijden op de voet met analisten Jan Mulder, Marc Degryse en Gilles De Bilde.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers