Najaar van Eén voorgesteld op Brussels Airport

zondag 16 augustus 2015

Onder het motto 'Bij Eén zit je goed' heeft Eén zijn programma's voor het najaar vandaag voorgesteld. Het eerste VRT-televisienet wil alle Vlamingen – jong en oud – elke avond een compleet en gevarieerd aanbod bieden, met een mix van bekende programma's en twaalf nieuwe titels.

Op 31 augustus worden ook een nieuw logo en een nieuwe netstijl gelanceerd. De nieuwe programma's en stijl zijn vanaf nu te ontdekken op http://www.een.be/najaar2015.


Eén heeft een goed voorjaar achter de rug. De zender heeft in januari het programmaschema aangepast. Door elke weekavond twee wisselende programma's te programmeren tussen 'Thuis' en de talkshow, bracht Eén meer variatie op het schema. Met succes: zowel bekende als nieuwe programma's als 'Thuis', 'Reizen Waes', 'Hallo Televisie!', 'Tom & Harry', 'Ja, Jan' en 'De Biker Boys' deden het uitstekend.

Dit najaar gaat Eén nog een stapje verder. Netmanager Olivier Goris: ''Bij Eén zit je goed', dat willen we dit najaar extra waarmaken. Wie je ook bent, wat je ook zoekt: aan het einde van de dag zit je bij Eén goed voor een complete televisieavond, met een goede mix tussen informatieve en ontspannende programma's. En er is meer. De komende maanden brengt Eén naast de vertrouwde programma's ook twaalf nieuwe titels en geven we kansen aan nieuwe gezichten. Vanaf 31 augustus krijgt Eén ook een volledig nieuwe netstijl. We zijn er klaar voor en we hebben er zin in. Laat het televisieseizoen maar beginnen!'

Het najaarsaanbod van Eén:

Dagelijks
'Dagelijkse Kost', 'Blokken', 'Iedereen Beroemd' en 'Thuis' zijn vanaf 31 augustus opnieuw elke dag op post. Met enkele nieuwigheden bovendien, want Jeroen Meus neemt in 'Dagelijkse Kost' zijn intrek in een nieuwe keuken in hartje Leuven. 'Iedereen Beroemd' pakt op zijn beurt uit met heel wat nieuwe rubrieken.

Om 22.00 uur is er de gloednieuwe talkshow 'Van Gils & Gasten' met Lieven Van Gils.

Vlaamse fictie
Eén heeft dit najaar heel wat nieuwe Vlaamse fictie klaarstaan. Koen De Bouw en Ella Leyers spelen de hoofdrollen in de nieuwe misdaadreeks 'T.' Koen De Bouw speelt de rol van Jasper Teerlinck, een briljante maar helaas niet echt sociale professor in de criminologie. Ella Leyers kruipt in de huid van zijn oud‐studente Annelies Donckers, die intussen rechercheur is bij de Federale Gerechtelijke Politie. Als studente had Annelies grote bewondering voor haar professor. Nu komt ze zijn advies vragen in een verkrachtingszaak.

In 'Voor Wat Hoort Wat' komen vier jongeren na criminele feiten in een luxebejaardentehuis terecht voor een taakstraf. Zowel voor hen als voor de bewoners is het een grote schok. Tiny Bertels kruipt in de huid van de eigenares van het bejaardentehuis; Chris Lomme, Peter Faber, Marilou Mermans, Jaak Van Assche en Tuur De Weert vertolken de rollen van de bejaarden. Lize Feryn, Sahin Avci, Jacob Ooghe en Maxime Vandommele spelen de jonge delinquenten.

In de eerste twee reeksen toonde 'Loslopend Wild' welke heksentoeren vrouwen soms moeten uithalen om gewoon maar het einde van de dag te halen. Maar eerlijk is eerlijk: ook voor mannen zijn het veeleisende tijden. 'Loslopend Wild & Gevogelte' laat zien hoe mannen én vrouwen soms moeten knokken gewoon om het einde van de dag te halen.

En uiteraard is ook 'Thuis' opnieuw op de afspraak, met de ontknoping van de razend spannende seizoensfinale.

Documentaire en reportage
Eén heeft voor het najaar een aantal ijzersterke documentaire‐ en reportagereeksen klaarstaan.

Nieuwe programma's
Op dinsdag gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van de grootste wielrenner aller tijden in 'Merci Merckx'. Hij reist door acht landen en spreekt met ploegmaats, fans, familieleden, rivalen en gewone passanten: wat heeft Merckx voor hen betekend?

Ook op dinsdag presenteert Saartje Vandendriessche de meest adembenemende natuurdocumentaires in 'Expeditie Aarde'. Het zijn stuk voor stuk pareltjes uit de prachtige BBC Earth‐reeks. 'Life Story', 'Africa' en 'Wild Alaska' komen achtereenvolgens aan bod.

In 'Het Huis' worden 8 interessante persoonlijkheden 24 uur van de wereld afgesloten, in een imposant huis‐met‐zwembad, aan de rand van het bos, op een onbekende locatie. In hun gezelschap: interviewer Eric Goens. Hij graaft in het verleden van de bewoners, confronteert hen met een onaangekondigde gast, en zoekt naar de sporen die het leven naliet. Het resultaat: portretten van acht interessante mensen, van Luc Appermont tot Bart Peeters en Marieke Vervoort.

Het nieuwe programma 'Wereldsteden' volgt zes Vlamingen die verhuisd zijn naar een wereldstad om het er te maken. De zes staan op een belangrijk moment in hun leven. Het zijn mensen met een droom, in een wereld die snel verandert. 'Wereldsteden' registreert hun successen en tegenslagen.

Vertrouwde titels
Na het veelgeprezen eerste seizoen van 'Ten Oorlog' zijn Arnout, Jonas en Mik terug met een nieuwe reeks: 'Ten Oorlog II'. Ditmaal reizen ze naar het hart van Duitsland: Berlijn. Ze volgen het spoor van de Russische en de Amerikaanse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Onderweg verzamelen ze ontroerende en oprechte verhalen van mensen die de oorlog zelf meemaakten.

Enkele maanden geleden werd 'Via Annemie' nog bekroond op het prestigieuze televisiefestival van Monte Carlo, dit najaar is het spraakmakende reportageprogramma terug op Eén. In een nieuwe reeks 'Via Annemie' brengt Annemie Struyf weer eerlijke en beklijvende verhalen, zonder oordeel maar ook zonder taboes.

En na de gesmaakte reeks 'Birth Day' trekt fotografe en journaliste Lieve Blancquaert opnieuw de wereld in. In 'Wedding Day' gaat ze op zoek naar een antwoord op de vraag: 'Wat betekent het om op een bepaalde plek in de wereld te trouwen?' De huwelijksceremonie is het vertrekpunt, de aanleiding om dieper te graven in het grotere thema van de liefde en alles wat daarbij komt kijken.

Quiz en ontspanning
Eén brengt behalve informatie, fictie en documentaires ook ontspanning. Van spannende quizzes tot entertainment met net dat tikje meer.

Quizzes
Op zondagavond presenteert Tom Lenaerts de spannende quiz 'Kalmte Kan U Redden'. De kandidaten strijden tegen elkaar én tegen zichzelf, want tijdens het spel wordt hun hartslag voortdurend gemeten. Hoe rustiger ze blijven, hoe meer punten ze verdienen voor een goed antwoord.

Lieven Scheire presenteert 'De Allesweter', een spelprogramma waarin vier bekende gezichten het tegen elkaar opnemen. Maar de vier spelen geen gewone quiz. Een van de kandidaten krijgt namelijk alle antwoorden via een oortje ingefluisterd. Kunnen de anderen, samen met het publiek, de 'allesweter' ontmaskeren?

Entertainment
In 'Het Sterkste Netwerk' op maandag gaan elke week twee bekende Vlamingen met elkaar de strijd aan: wie van hen heeft het sterkste netwerk? De BV's worden 78 uur lang in een container opgesloten. Met de hulp van hun volgers overleven ze en brengen ze opdrachten tot een goed einde. Joy Anna Thielemans leidt alles in goede banen.

In 'Echt niet OK!' onderzoeken Tom Waes en Cath Luyten hoe we ons kunnen redden uit gênante sociale situaties. Of beter nog: hoe we ze kunnen vermijden. Daarbij putten Cath en Tom ook uit hun eigen blunders en successen. Met de hulp van acteurs illustreren ze herkenbare situaties en helpen ze ons overeind te blijven in de jungle van het hedendaagse sociale leven. En af en toe grijpen ze naar de verborgen camera om te zien hoe de Vlaming het er écht vanaf brengt...

Ook dit najaar gunt 'Hallo Televisie!' ons een blik in de huiskamer. Het programma kijkt mee met enkele van de vier miljoen Vlamingen die 's avonds de televisie opzetten ‐ en die geen blad voor de mond nemen. 'Hallo Televisie!' toont wat de Vlamingen écht denken over bepaalde programma's, maar ook over belangrijke nieuwsfeiten.

Internationale fictie
Wie houdt van goede krimi's, is op vrijdagavond aan het juiste adres bij Eén. Het misdaadseizoen start met de zeventiende reeks van de klassieker 'Midsomer Murders', daarna volgen 'Shetland', 'George Gently' en 'Hinterland'.

Na de krimi volgt telkens nog een aflevering van een andere uitstekende internationale topreeks. Vanaf 4 september zijn er nieuwe afleveringen van 'Outlander' en vanaf 30 oktober toont Eén de Britse oorlogsreeks 'The Crimson Field'.

Ook in de week serveert Eén internationale fictie van topniveau, aan een strak tempo van een aflevering per avond. Eén opent het seizoen op 31 augustus met de spannende Amerikaanse detectiveserie 'Secrets & Lies'. Daarna volgen 'Battle Creek', 'Complications' en het tweede seizoen van 'The Last Ship'.

Nieuws en informatie
Ook nieuws en informatie blijven uiteraard een cruciale plaats innemen op Eén. 'Het Journaal' is en blijft een vaste waarde. 'Koppen' brengt sterke, relevante verhalen in de bekende 'Koppen'‐stijl, gepresenteerd door Phara de Aguirre. Ook 'Koppen XL' heeft een nieuw gezicht. Danira Boukhriss Terkessidis presenteert voortaan op maandag de beste reportages uit het buitenland, met een focus op menselijke en herkenbare verhalen.

Linda De Win volgt de politieke actualiteit op de voet in 'Villa Politica' en Lieven Verstraete presenteert vanaf september het economische duidingsmagazine 'De Vrije Markt'. Op zondag zijn Ihsane Chioua Lekhli en Tim Pauwels op de afspraak voor een nieuw seizoen van 'De Zevende Dag'.

In het derde seizoen van 'Voor Hetzelfde Geld' laten Jan Van Looveren, Britt van Marsenille en Thomas Vanderveken op een verhelderende manier zien hoe je minder kan uitgeven en tegelijkertijd toch aangenamer kunt leven.


Lees ook:
Eén telt af naar nieuw seizoen 'Thuis'

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
bijeenzitjegoed

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers