Najaar van OP12 als alternatief aanbod voor grote(re) zenders

dinsdag 10 september 2013

Met de slogan 'Wat u zelden op TV ziet. We maken er tijd voor' stelde OP12 het najaar 2013 voor. En het derde openbare kanaal wil verder zijn gang gaan als alternatief rustpunt tussen het grote tv-geweld door.

Het is zo dat op grote zenders straffe programma’s elkaar in een hoog tempo opvolgen, maar ze zijn ook gebonden aan een hectische programmakalender en daardoor hebben zij niet de kans om veel tijd te besteden aan minder vanzelfsprekende maar toch boeiende onderwerpen.


OP12 heeft hiervoor wel tijd en kan zelf ongegeneerd een hele avond aan één bepaald onderwerp besteden. Tevens wordt uitgebreid het woord verleend aan minder bekende, maar niet minder gepassioneerde  mensen. Zendtijd wordt besteed aan de mooie dingen die de wereld te bieden heeft.

De zender heeft geen vaste gezichten, heeft niet steeds hetzelfde programmaschema en heeft geen netjes afgebakende doelgroep. Maar het belangrijkste wat OP12 wel heeft is tijd en precies daarom kan men op de zender nieuwe dingen ontdekken.

Vanaf 26 september kan men het Carte Blanche-team volgen, een gloednieuw jongerenaanbod, waarin jong talent vrij spel krijgt om het medium TV grondig heruit te vinden.

In 'Mind Your Own Business', een docu-reportage worden gedurende een half jaar sterke jonge ondernemers gevolgd en onder de noemer Urban Crafter verbazen verschillende handige jongeren de OP12-kijkers in enkele minuten van hun kunnen.

'Solar Race' brengt de voorbereidingen van zeventien studenten en hun tocht van Darwin naar Adelaïde met een zelfgebouwde wagen die volledig op zonne-energie kan  rijden.

OP12 brengt naast Vlaamse fictie ook buitenlandse fictiereeksen en 'Fans of Flanders' blijft dit najaar ook een vaste waarde.

Op 1 oktober brengt Carl Devos in 'Speakers' Corner' zijn ondertussen beroemde openingscollege.

Sport wordt niet vergeten met de EK-wedstrijden van onze nationale hockey- of volleybalteams, superclub baskebal, WK Driebanden. Aan het klaarstomen voor de Olympische Winterspelen in Sotsji van snelschaatser Bart Swings, snowboarder Seppe Smits, het nationale vrouwelijke bobsleeteam wordt ook de nodige aandacht besteed.

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers