Najaar VTMKZOOM: Maya de Bij in 3D

vrijdag 21 september 2012

Vanaf 22 september kunnen VTMKZOOM-ers elk weekend om 8.00 uur hun ochtend starten met een flinke portie Maya de Bij in 3D, geproduceerd door Studio 100. De jonge kijkers van VTMKZOOM ontdekken dan een hele nieuwe wereld terwijl hun ouders met een nostalgisch gevoel de avonturen van Maya en haar vrienden volgen.

Al 40 jaar prijkt de 2D-serie van de aandoenlijke Maya de Bij op tal van televisiezenders, waaronder sinds enkele jaren ook VTMKZOOM. De reeks gooit nog steeds hoge ogen in binnen- en buitenland, maar het productiehuis Studio 100 heeft de schattige bij en haar hele entourage in een nieuw 3D-kleedje gestoken, met nieuwe verhalen. In totaal werden er maar liefst 78 gloednieuwe afleveringen van 13 minuten gemaakt.

En dit met succes: de serie is in voorverkoop nu al aan zo'n 120 landen verkocht. Maya de Bij in 3D zal dus niet alleen te zien zijn bij VTMKZOOM in Vlaanderen, maar ondermeer ook in Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Canada, Oost-Europa (oa. Kroatië, Servië, Albanië, Slovakije, Polen, e.a), Duitsland, Monaco, Luxemburg, Zwitserland, België, Frankrijk, Afrika (alle Afrikaanse landen), Latijns-Amerika (oa. Argentinië, Belize, Bolivië, Chili, Costa rica, Ecuador, Mexico, Guatemala, Peru, Venezuela, Panama, Brazilië e.a), het Midden-Oosten (Verenigde Arabische Emiraten, Irak, Iran, Israel, Jordanië, Quatar, Saudi-Arabië, Koeweit e.a), Finland, Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, Cyprus en Turkije.

De meest bekende grote zenders die tot nu toe intekenden zijn ZDF, TF1, TRT, Al Jazeera, TVE en RAI, en ook Disney voor Zuid-Amerika.

Tot op heden werden ook al meer dan 200 licenties afgesloten voor afgeleide producten van Maya. Grote partners als ondermeer Clementoni, IMC Toys, Leomil, Panini, Smoby Toys & VTech sloten overeenkomsten af voor verschillende territoria, en in België zijn er licenties met ondermeer Carrefour, JBC, Associated Weavers, Beedee, Belgian Ice Cream Group, Global Impact, Jacob Degreve, Leomil & V-Tech. Naast deze licenties zal Studio 100 ook tal van eigen producten in de markt zetten.

Aangezien er niet al te veel afgeweken is van de originele spirit van de 2D-serie zullen ook de ouders (en grootouders) met plezier de nieuwe Maya de Bij in 3D samen met hun kroost bekijken. Terwijl de expressie en vrolijkheid van de 2D-Maya behouden werd, heeft haar look wél een opfrisbeurt gekregen en werden er nieuwe verhaallijnen gecreëerd. Bovendien worden er, naast Maya, Willy en Flip, ook heel wat totaal nieuwe figuren geïntroduceerd die de VTMKZOOM-kijkers vanaf zaterdag 22 september kunnen ontdekken.

Wie is wie in Maya de Bij?

Maya de Bij: Free Souffriau
Willy: Thomas Van Goethem
Flip: Bob Selderslaghs
Ben: Eline De Munck
Kurt: Jan Van Looveren
Paul: Jan Van Looveren
Shelby: Walter Baele
Max: Walter Baele
Barry: Sven De Ridder
Beatrice: Hanne Troonbeeckx
De Koningin: Anke Helsen
Juffrouw Cassandra: Hilde Heijnen
Lara: Mieke Laureys
Tekla: Mieke Laureys

Aflevering 1: De fles van Willy (zaterdag 22 september om 8.00 uur)
Maya en Willy vinden een achtergelaten sodafles. Wanneer Willy in de fles kruipt om de heerlijke zoete vloeistof te proeven, rolt de fles van een helling en neemt Bens bal mee. Beide verdwijnen diep in het woud. Maya en Ben vertrekken samen om zowel Willy als de bal te zoeken.

'Maya de Bij', vanaf zaterdag 22 september elk weekend om 8.00 uur bij VTMKZOOM.


DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
VTMKZOOM

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers