Nederland krijgt eigen 'Dertigers'

vrijdag 2 augustus 2019

Op NPO 1 komt een eigen versie van de succesvolle Eén-serie 'Dertigers'. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het eerste net van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) werkt aan een nieuwe avondprogrammering en wil met 'Dertigers' een jonger publiek naar de zender krijgen.

'Dertigers' was afgelopen voorjaar een vrij groot succes op de late avond van Eén. De serie met vooral onbekende acteurs en verhalen  uit het leven gegrepen werd gretig bekeken en besproken. Bovendien slaagde Eén erin om het zo gegeerde jonge(re) publiek naar zich toe te trekken.


En dat succes is de Nederlanders niet ontgaan. Ook bij onze Noorderburen zoeken ze naar manieren om jongere mensen naar hun programma's te laten kijken. Eerst werd gedacht aan een nieuwe dagelijkse soap rond 18.00 uur op NPO 1. Maar dat is peperduur en nu de NPO steeds zwaarder moet bezuinigen, kwam dat project niet van de grond. Met de keuze voor 'Dertigers' is het problem van de baan. Want 'Dertigers' is 'spotgoedkoop om te maken', zo redeneren ze in Nederland.

De NPO denkt eraan om 'Dertigers' rond 23.30 te programmeren. Dat betekent dat de dagelijkse talkshows zoals 'Jinek' of 'Pauw' een half uur naar voren schuiven. En dat is best wel ingrijpend. De talkshows starten al jaren klokvast om 23.00 uur en halen nog makkelijk een miljoen kijkers. NPO 1 mikt op begin 2020 om met de nieuwe laatavond op de proppen te komen.

De Nederlandse reeks van 'Dertigers' zal de Vlaamse scenario's van seizoen 1 volgen. Amsterdam wordt het decor, bij ons is dat Anwerpen. Eén werkt momenteel aan een tweede seizoen. Vermoedelijk zal dat begin volgend jaar te zien zijn.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers