Nederlandse presentator vindt Eén-reeks 'Over 5 jaar' 'jatwerk'

maandag 28 december 2015

Begin januari pakt Eén uit met 'Over 5 jaar' waarin nieuwslezer Wim De Vilder met zeven bekende mensen terugkijkt hoe hun leven en de wereld de afgelopen 5 jaar is veranderd. Een soortgelijk programma loopt echter al jaren in Nederland. En daar kunnen ze niet lachen met deze kopie...

'Opmerkelijk jatwerk van de Vlaamse tv-vrienden #SansGêne', zo klinkt het in een tweet van Nederlandse presentator Jeroen Pauw in een reactie op een eerder verschenen artikel op TVvisie. Jeroen Pauw presenteert al sinds 2008 op de Nederlandse omroep NTR het programma '5 Jaar Later'. Iedere eindejaarsperiode gaat hij in gesprek met spraakmakende bekende Nederlanders die hij 5 jaar eerder ook al interviewde.

Dat programma toont inderdaad veel gelijkenissen met de Eén-reeks die nu aangekondigd is door de VRT. Ook Wim De Vilder had eind 2010 enkele interviews met zeven bekende en interessante Vlamingen, telkens vanuit het perspectief hoe de wereld, het land en hun eigen leven er over vijf jaar zal uitzien.

Enig verschil is dat de VRT er geen zeven aparte portretten van maakt, maar wel slechts drie afleveringen waarbij alle geïnterviewden aan het woord komen.

Het wordt nu afwachten of NTR-presentator Jeroen Pauw verder gaat met zijn plagiaatsbeschuldiging. Het is dan aan de VRT om tot een overeenkomst te komen met de bedenkers van het format.



Lees ook:
Eén brengt 'Over 5 Jaar' met Wim De Vilder
Eén

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers