Nieuw bij Belgacom TV: Comfort View

donderdag 15 februari 2007

Met 'Comfort View' kan de klant van Belgacom TV het programma dat hij aan het bekijken is stilzetten of terugspoelen, dankzij 'Pause TV' en 'Instant Rewind'. Voortaan kan hij ook heel vlot de opname van zijn favoriete programma's rechtstreeks programmeren via de elektronische tv-gids.

D


eze nieuwe interactieve toepassingen zijn toegankelijk via de harde schijf (80 GB) die zich in de decoders van Belgacom TV bevindt. Meer details over de drie functies van 'Comfort View':

• Met 'Pause TV ' kan men een tv-programma (tot 60 minuten) onderbreken door de pauzeknop van de afstandsbediening in te drukken. Met de knop 'play' kan men het programma met een lichte vertraging verder bekijken vanaf het moment waarop men het onderbrak. Om naar de rechtstreekse uitzending terug te keren volstaat het op 'stop' te drukken. Het tijdelijk onderbroken programma wordt eigenlijk opgenomen op de harde schijf.

• Met 'Instant Rewind' kan men een programma dat bezig is tot 60 minuten terugspoelen. Men kan het programma dan in licht uitgesteld relais bekijken. Met deze dienst kan men een buitengewoon fragment onbeperkt opnieuw bekijken. Om naar de rechtstreekse uitzending terug te keren volstaat het op 'stop' te drukken.

• Met 'Personal Video Recorder' kan men een programma van een tv-zender rechtstreeks op de harde schijf van de decoder opnemen. Voor de opname drukt men de op de REC-knop van de afstandsbediening en neemt zo meteen het uitgezonden programma op. De opname van een later uitgezonden programma kan men in de elektronische tv-gids programmeren. De opgenomen programma's worden opgeslagen op de harde schijf van de decoder, die over een capaciteit van 46 uur beschikt. Via het PVR-menu heeft men steeds een duidelijk en handig overzicht van de opgenomen programma's en de ingevoerde programmering.

De nieuwe functies worden gratis aangeboden vanaf 16 februari tot einde juni aan alle Belgacom TVklanten. Nadien is de optie 'Comfort View' beschikbaar tegen de prijs van 1,95 euro per maand.

Persbericht BelgacomTV
http://www.belgacomtv.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers