Nieuw bij Telenet vanaf 1 september: 'Black Monday'

zaterdag 31 augustus 2019
Foto: © oona/Telenet 2019

Vanaf maandag 2 september is 'Black Monday' (© Showtime) seizoen 1 beschikbaar in de TV-theek van Play en Play More. De gloednieuwe serie neemt je mee naar het Wall Street uit de jaren tachtig en dompelt je onder in een wereld van geld, lust, drugs, machtshonger en een beurscrash die de financiŽle wereld van Amerika op zijn grondvesten deed daveren.

De titel 'Black Monday' verwijst naar maandag 19 oktober 1987, de dag waarop Wall Street de grootste beurscrash sinds die van 1929 beleefde. Over de oorzaak van de crash wordt tot vandaag nog steeds gediscussieerd. De serie neemt daarom een loopje met de geschiedenis en geeft zijn eigen verklaring. 'Black Monday' wijst namelijk met de vinger naar een trio financiële outsiders die onder leiding van de extravagante Mo Monroe via riskante financiële beslissingen en aankopen, een exuberante levensstijl en onprofessioneel gedrag Wall Street op de knieën dwingen.

Mo Monroe wordt vertolkt door niemand minder dan topacteur en Oscar-nominee Don Cheadle, die voor zijn rol in 'Black Monday' een Emmy-nominatie kreeg. De sterspeler wordt bijgestaan door de immer hilarische Regina Hall ('Girls Trip', 'Black-ish', 'Insecure') en de al even grappige Andrew Rannells ('Girls'). Samen vormen ze een trio eigenzinnige figuren die uit de band springen in de maatpakkenwereld van Wall Street. En met Seth Rogen als een van de producers mag je uiteraard de nodige humor verwachten.

Vanaf maandag 2 september is het volledige eerste seizoen op te vragen in de tv-theek van Play en Play More.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers