Nieuw op Canvas: 'Slijk' - sporters in weer en wind

zondag 23 augustus 2015

BelgiŽ is een regenland. Wie hier aan sport doet, weet wat hij kan verwachten. 'Slijk' is een vijfdelige documentaire reeks over sporten die zich vaak afspelen in de modder en mensen die ze beoefenen, van de Japanse veldrijder Yu Takenouchi tot drafrenster Hanna Huygens.

 


 

Door weer en wind
Veldrijden, voetbal, motorcross, veldlopen en paardrijden. Vijf sporten in weer en wind. En dus vaak in de modder. In 'Slijk' maak je kennis met mensen die zich daar niets van aantrekken en er vol voor gaan. Uit passie voor hun sport. De meesten kennen we (nog) niet. Ze staan in de schaduw van grotere talenten of hebben heel wat pech gekend in hun carrière. Ze komen nog maar net kijken of zijn wereldtoppers in een minder bekende sport. Sommigen zijn opgegroeid in de Vlaamse modder, anderen verhuisden naar België om het hier te maken. Wat bezielt hen om door modder en slijk te blijven ploeteren?

Gedreven door dezelfde droom

Isaac Kimeli is een veelbelovende Belgische veldloper van Keniaanse afkomst, die wordt begeleid door coach Tim Moriau.

Yu Takenouchi, Japans kampioen veldrijden, moet zich hier meten met de (Vlaamse) wereldtop. En dat valt niet altijd mee.

'Slijk' is ook de vaste biotoop van sidecar-motorcrossers Jan Hendrickx en Elvijs Mucenieks. Een verhaal over twee verschillende karakters met één gemeenschappelijk doel.

Emilio Ferrera weet als onvolprezen voetbaltrainer als geen ander hoe het voelt om slijk of modder naar zijn hoofd te krijgen.

En de 18-jarige Hanna Huygens is een rijzende ster in het drafrennen.

Vijf totaal verschillende verhalen, verbonden door dezelfde droom: kampioen worden. Nooit zonder moeite, soms tegen beter weten in, altijd bewonderenswaardig. Want vooral in Vlaanderen geldt: wie succes wil, moet eerst door het slijk.

'Slijk' is een programma van Diplodokus voor Canvas.

'Slijk', vanaf maandag 24 augustus om 21.15 uur op Canvas.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers