Nieuw op Eén: Tom Lenaerts met 'Kalmte Kan U Redden'

maandag 31 augustus 2015

In 'Kalmte Kan U Redden' drijft Tom Lenaerts de spanning op. Quizmasters zeggen heel vaak tegen de kandidaten: 'Probeer kalm te blijven!'.

Nu kan één quizmaster dit met recht en reden zeggen, want in de nieuwe Eén-quiz 'Kalmte Kan U Redden' gaat Tom Lenaerts vanaf zondag 13 september op zoek naar quizzers die niet alleen veel weten, maar die daarbij tevens hun zenuwen onder controle kunnen houden.


Vijf sympathieke Vlamingen, geen BV's, strijden tegen elkaar en tegen zichzelf, want tijdens het spel wordt voortdurend hun stressniveau gemeten. Hoe rustiger ze kunnen blijven hoe meer punten ze verdienen voor een goed antwoord. Na elke ronde spelen de twee kandidaten met de minste punten een rechtstreeks duel tegen elkaar in een razend spannende eliminatieronde. De winnaar blijft in het spel, de verliezer gaat naar huis.

De kandidaat die uiteindelijk als laatste overblijft, krijgt als ultieme proef de nu reeds gevreesde 'Mindfuck-finale' voorgeschoteld. Honderd seconden lang krijgt de finalist twee vragen tegelijkertijd te verwerken, een mondelinge en een schriftelijke. Slaagt de kandidaat hierin dan bewijst hij of zij naast een goede algemene kennis ook over stalen zenuwen te beschikken en mag hij of zij terecht naar huis gaan met tienduizend euro.

De 'Mindfuck-finale' is de moeilijkste finale ooit in een quiz gebracht. Het is volgens Tom Lenaerts 'een ongelooflijk spannende quiz, waarvan de rode draad is 'kalmte kan u redden', maar waar tevens het nodige entertainment en humor aanwezig is.'

'Tevens is het quizzen zonder BV's een bewuste keuze', aldus Tom Lenaerts.

''Kalmte Kan U Redden' wil verder inzetten op het quizgevoel op zondagavond op Eén. Tom Lenaerts brengt de quiz in zijn vertrouwde stijl, zorgt voor een warme sfeer en af en toe voor de nodige plaagstoten en vrolijke noten. Het is entertainment voor het ganse gezin met een zorgvuldig gekozen evenwicht tussen spanning en humor.

'Kalmte Kan U Redden', vanaf zondag 13 september om 20.25 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers