Nieuw op JIM: 'I Am A Photomaniac'

dinsdag 27 oktober 2015

Vanaf woensdag 28 oktober gaat JIM op zoek naar fotografietalent in 'I Am A Photomaniac'. Zes weken lang zullen acht jonge, creatieve en getalenteerde fotografen strijden om de eervolle titel van 'Photomaniac'.

JIM-gezicht Vincent Banic volgt het creatieve parcours van de kandidaten op de voet. Elke week worden de foto’s van de deelnemers beoordeeld door vooraanstaande bekende fotografen.


Vincent Banic: 'Het gevoel dat je krijgt als je naar een foto kijkt, moet de emoties van de persoon achter de lens omvatten. Net daar zijn we bij 'I Am A Photomaniac' naar op zoek. Met dit programma krijgen getalenteerde jongeren de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten. Ik ben enorm blij dat ik dit parcours samen met hen mag meemaken.'

In 'I Am A Photomaniac' leren de kandidaten – met de tips en tricks van professionele fotografen – hoe ze in verschillende situaties de perfecte foto kunnen maken. Elke aflevering draait om een ander thema. De kandidaten moeten elke week opnieuw origineel en creatief uit de hoek komen om de vakjury te overtuigen. Elke week komt er een nieuw gastjurylid de foto’s beoordelen, waaronder Koen Keppens, Sophie Rata en Sanna De Wilde.

De acht kandidaten die meestrijden voor de titel van Photomaniac zijn Elke Broekaert uit Lokeren, Delphine Lempereur uit Halle, Tatia Liparteliani uit Hoboken, Sebastiaan Franco uit As, Jonas Vrancken uit Genk, Robin Dullers uit Paal, Christina Van Goethem uit Westmalle en Ellen Heymans uit Zutendaal.

Eerste aflevering op 28 oktober: het stadsleven in Antwerpen
In de eerste aflevering op woensdag 28 oktober om 21.00 uur trekken de acht kandidaten naar het centrum van Antwerpen voor hun eerste opdracht: het stadsleven in beeld brengen. Het gastjurylid van deze week is Eugeen Vangroenwhege van Verne Photography, een autoriteit op het gebied van interieurfotografie.

Elke week op woensdag staat er om 21.00 uur een nieuwe aflevering van 'I Am A Photomaniac' gepland bij JIM en JIM.be. Op woensdag 2 december is er de grote finale en zal duidelijk worden wie dé Photomaniac wordt.

'I Am A Photomaniac', vanaf 28 oktober elke woensdag om 21.00 uur op JIM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers