Nieuw op VTM: 'Lotgenoten'

maandag 21 maart 2016

In 'Lotgenoten', een reportagereeks van Borgerhoff & Lamberigts TV voor VTM NIEUWS, doen getuigen uit eerste hand van acht van de grootste tragedies uit de recente Belgische geschiedenis hun verhaal.

Het gaat hier over de storm op het Pukkelpopterrein, de kettingbotsing in Nazareth, de brand in het Switel-hotel in Antwerpen, de instorting van een appartement in Luik, de treinramp in Wetteren, het neergestorte vliegtuig op de Airshow in Oostende, de gasontploffing in Gellingen en de treinbotsing in Buizingen.


Slachtoffers, familieleden, getuigen en hulpverleners worden lotgenoten van elkaar. Op indrukwekkende wijze beschrijven zij hoe ze de rampzalige dag hebben beleefd, hoe ze zweefden tussen hoop en wanhoop, tussen vreugde en verdriet, hoe ze elkaar geholpen en getroost hebben.

Het zijn stuk voor stuk moedige verhalen van mensen die vaak voor het eerst getuigen over het leed en verdriet waarmee ze vandaag nog steeds leren leven, hoe ze elkaar geholpen hebben en hoe ze elkaar hebben getroost.

'Lotgenoten' is een indrukwekkende en aangrijpende reportagereeks die een precieze reconstructie van de feiten geeft, maar ook vooral een sereen en eerlijk relaas van hoe levens voorgoed zijn veranderd.

VTM NIEUWS-journaliste Julie Colpaert is het gezicht van de reeks. De eerste aflevering van 'Lotgenoten' op maandag 4 april blikt terug op het Pukkelpop-drama in 2011, toen een storm niet alleen de hele weide en camping verwoestte, maar ook verschillende mensenlevens eiste.

Naast de familieleden en vrienden van één van de slachtoffers en andere getroffenen, komen uitzonderlijk ook organisator Chokri Mahassine en Skin, de zangeres van Skunk Anansie, die op de Main Stage stond, aan het woord.

'Lotgenoten', vanaf maandag 4 april wekelijks om 21.40 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers