Nieuw seizoen van 'Goed Volk' binnenkort op Eén

dinsdag 14 maart 2017

Na het zeer gesmaakte eerste seizoen trekt Jeroen Meus voor een nieuwe reeks van 'Goed Volk' weer naar acht besloten gemeenschappen die hem door hun manier van samenleven intrigeren. De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronden, maar Jeroen probeert via de keukendeur door te dringen om meer inzicht te krijgen in hun manier van leven.

Jeroen bezoekt voor dit tweede seizoen zowel heel verre en afgelegen samenlevingen, als groepen die vlak onder onze neus leven. Zo gaat hij onder meer langs bij de chassidische joden van Antwerpen, kookt Jeroen voor de dames van een wegbordeel in Nevada en logeert hij bij de extreem gelovige Hutterieten-kolonie in Canada. Tijdens zijn bezoek aan het Vreemdelingenlegioen staat Jeroen voor een heuse uitdaging om ieders vertrouwen te winnen, wanneer blijkt dat tijdens hun zware trainingen vers voedsel geen prioriteit is.


Kat Steppe nam ook bij dit tweede seizoen van 'Goed Volk' de regie voor haar rekening.

Aflevering 1: Bordeel (28 maart)
Nevada is de enige Amerikaanse staat waar prostitutie legaal is. In tal van verlaten stadjes zijn er kleurrijke bordelen waar vrouwen van verschillende nationaliteiten samen werken en leven.

Jeroen beseft dat er maar een manier is om bij Bella's Hacienda Ranch in Wells niet-betalend binnen te komen: via de achterdeur van de keuken, als kok van dienst. Zo leert hij alles over het leven in het bordeel, met en zonder klanten.

Jeroen Meus
Na Jeroen Meus' (°1978) culinaire opleiding aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde richtte hij een aantal restaurants op om zijn passie voor koken in kwijt te kunnen. Jeroen bracht daarnaast  verschillende kookboeken uit en presenteerde een heel aantal televisieprogramma's.

Jeroen is natuurlijk heel bekend van zijn kookkunsten in onder andere 'Dagelijkse Kost', dat al twee Vlaamse televisiesterren kreeg voor het beste lifestyleprogramma.. Daarnaast presenteerde Jeroen Plat préféré op Canvas en het eerste seizoen van 'Goed Volk' op Eén.

Kat Steppe
Kat Steppe (°1974) studeerde film aan het RITS in Brussel en schilderkunst en vrije grafiek aan het KASK in Gent. Kat maakte veel documentair werk voor Eén en Canvas. Verder draaide ze twee documentaire langspeelfilms over bijzondere plekken in de streek waar ze opgroeide.

Kat werkte al veel samen met Jeroen Meus, onder meer voor 'Dagelijkse Kost'. In 2015 won ze een Televisiester voor de regie van het eerste seizoen van 'Goed Volk'. Ook voor de documentairereeks 'Een Kwestie van Geluk' voor Eén oogstte ze veel lof en won ze de Ha! Van Humo.

'Goed volk', vanaf 28 maart elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers