Nieuw VRT-gebouw moet tegen 2019-2020 klaar zijn

vrijdag 17 oktober 2014

'In 2017-2019 zal de nieuwbouw van de VRT aan de Reyerslaan in Brussel klaar zijn en in 2019-2020 zullen de personeelsleden ernaar verhuizen.' Dat heeft minister van media Sven Gatz donderdag gezegd in het Vlaams Parlement.

Gatz gaf dit antwoord op een schriftelijke vraag van Johan Verstreken (CD&V). Een 5-koppige jury zal een project uit de ingediende 64 kiezen. De jury zal in maart volgend jaar zijn concepten en plannen motiveren. Ze zal ook een rangschikking op basis van de beoordelingscriteria laten weten aan de VRT.


In het najaar van 2015 zal de VRT rond de tafel zitten met het uitgekozen ontwerpteam. Ze zullen onderhandelen over een definitief ontwerp. In 2016 zal men een bouwvergunning en enkele effectenstudies inwinnen.

Het gebouw (met de oude VRT-toren) zal 105 miljoen euro kosten, een bedrag dat 'door verschillende experten, ondersteund door marktstandaarden, als realistisch wordt beschouwd', aldus Gatz.

Het project wordt ondermeer betaald met de opbrengst van de verkoop van gronden waar het oude gebouw nu staat.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
VRT in 2013: doelstellingen beheersovereenkomst behaald

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers