Nieuw VRT-gebouw nog niet voor meteen

dinsdag 5 november 2019

De bouw van het nieuwe VRT-gebouw aan de Reyerslaan in Brussel loopt vertraging op. De plannen voor het gebouw passen namelijk niet binnen het budget van 150 miljoen euro en daarom beslist de VRT om de werken voorlopig niet uit te voeren. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Omdat de VRT van de nieuwe Vlaamse regering moet besparen, is er geen plaats voor ambitieuze projecten zoals een splinternieuw gebouw. Het beschikbare budget van 150 miljoen euro is het resultaat van zelffinanciering door bestaande gronden te verkopen en de efficiëntiewinst door het gebouw kleiner en energiezuiniger te maken. De VRT leeft de afspraken met de Vlaamse regering na, maar nu blijkt dat vooral discussies over erelonen roet in het eten gooien.


De architecten-groep achter de plannen voor het nieuwe gebouw valt uit de lucht. 'In de besprekingen met de VRT zijn wij altijd tot het uiterste gegaan om de nieuwbouw te realiseren, maar we hebben natuurlijk niet alles zelf in handen', laat de groep weten via een persbericht.

Beide partijen reageren echter zo discreet mogelijk om eventuele rechtszaken te vermijden. De VRT bekijkt momenteel alternatieven die wel binnen de afgesproken tijd en budget vallen.

Bron: Het Nieuwsblad

VRT

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers