Nieuwe afleveringen 'De Dokter Bea Show' van start

donderdag 3 oktober 2019
Foto: Ketnet - © VRT 2019

Op vrijdag 4 oktober start op Ketnet een nieuwe reeks afleveringen van 'De Dokter Bea Show'. Dokter Bea (Eva Van der Gucht) gaat in haar show elke week vrank en vrij en met veel humor op zoek naar antwoorden op concrete vragen van kinderen over alles wat te maken heeft met hun lichaam, seksualiteit, liefde en relaties.

Ze krijgt daarbij de hulp van experten, een puberpanel van jonge ervaringsdeskundigen en BV’s.

In vier nieuwe afleveringen gaat dokter Bea op zoek naar antwoorden op vragen rond vier thema's. Menstruatie, soa en condoomgebruik, bloot/sexy en gender.

Aflevering 1: Menstruatie
In de eerste aflevering heeft dokter Bea het over menstruatie. Ze gaat hiervoor op bezoek bij gynaecologe Noëlie Dony die meer uitleg geeft over wat zich iedere maand afspeelt in het hoofd en het lichaam van een meisje. En wat is nu eigenlijk een cyclus? In het puberpanel spreken Lotte, Sophie en Oyinda over hun eerste menstruatie en stellen Gerben, Hyde en Jordan prangende vragen over dat 'bloeden enzo'. Dokter Bea stelt in het skillslab in verschillende tutorials voor hoe je maandverband, een tampon en de menstruatiecup gebruikt. In het skypegesprek spreekt dokter Bea met Yanina Wickmayer over hoe zij zich voelt tijdens 'die' periode van de maand.

'De Dokter Bea Show', iedere vrijdag omstreeks 19.00 uur op Ketnet, Ketnet.be en via de Ketnet-app. Het programma kwam tot stand in samenwerking met Sensoa, Awel, VUB en Thomas More Hogeschool.

Digitale lespakketten
Voor leraars van het 5de en 6de leerjaar van het basisonderwijs ontwikkelde Sensoa digitale lespakketten. Het gaat om interactieve modules die aansluiten bij elk van de thema’s van 'De Dokter Bea Show'. Ze bevatten zowel doe-vragen en kennistesten als attitudevragen, quizjes en groepswerkvormen.  De lesmodules zijn gratis beschikbaar via www.seksuelevorming.be en www.ketnet.be/oudersite.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers