Nieuwe CEO voor Eleven Sports Group

donderdag 12 december 2019

Op 15 januari 2020 treedt Luis Vicente in dienst als nieuwe CEO van de Eleven Sports Group. Hij komt over van de Wereldvoetbalbond FIFA en heeft 25 jaar ervaring als bestuurder in de sportwereld.

Bij de FIFA werkte Vicente als Chief Digital Transformation & Innovation Officer. Hij was er verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën, gaming, data en inhoudelijke strategieën.

Eerder werkte Vicente voor enkele van ’s werelds grootste voetbal- en autosportmerken. Zo bekleedde hij leidinggevende functies bij Manchester City en Valencia CF en oefende hij een adviserende rol uit bij Real Madrid, AC Milan, de Premier League, La Liga, Red Bull, Ferrari, Lotus en A1GP. In het begin van zijn carrière was hij nog aan de slag als begeleider van jonge talenten, waaronder Luis Figo en Ronaldo Nazario.

Vicente beschikt door zijn jarenlange ervaring op het vlak van innovatie en commerciële groei van sportmerken, over het geschikte profiel om de Eleven Sports Group te leiden. Hij neemt de rol van CEO over van Marc Watson, die de Eleven Sports Group verder zal leiden als Executive Chairman en Board Director van moederbedrijf Aser Ventures.

Marc Watson, Executive Chairman Eleven Sports Group: 'Luis is gepassioneerd door innovatie en nieuwe technologieën. In het verleden heeft hij bijgedragen aan de groei van enkele grote sportmerken. Hij is de geknipte man om Eleven naar een hoger niveau te tillen. We zijn verheugd om hem te mogen verwelkomen.'

Luis Vicente, CEO Eleven Sports Group: 'Sinds 2015 heeft Eleven Sports de wereld van de sportmedia voortdurend uitgedaagd. Eleven heeft een fantastisch aanbod ontwikkeld voor miljoenen sportfans van over de hele de wereld. Mijn ambitie is om Eleven Sports verder te doen groeien, te luisteren naar de fans en hen de kans te geven om het beste van de sport te beleven. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen.'

Vicente vervoegt eveneens Aser Ventures als bestuurslid en Chief Digital Officer.

Persbericht Eleven Sports
https://www.elevensports.be/

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers