Nieuwe look voor TV Brussel

zaterdag 1 april 2006

De lente heeft zo ook zijn gevolgen in televisieland. De Brusselse regionale zender TV Brussel zit vanaf maandag 3 april in een nieuw kleedje. Zowel de decors, generieken als het logo werden in een modern jasje gestoken.

D


ertien jaar na de start kiest TV-Brussel voor vernieuwing. Met een jongere en modernere stijl moet het station de concurrentie aangaan met de nationale zenders.

In de nieuwe stijl staan cirkels centraal, die in het logo, de decors en de trailers voorkomen. "Die cirkels staan voor de focus op het nieuws in de stad," zegt Geert De Wael, de commercieel directeur van de regio­nale zender. "We willen een dynamische uitstraling geven aan TV-Brussel. De Brusselaar moet zich in onze zender herkennen, we willen dicht bij onze kijkers staan."

In de achtergrond van de studio staan lichtzuilen die de bogen van het logo voorstellen. Rond het bureau van de nieuwslezer komen stoelen, waardoor programma's zittend gepresenteerd kunnen worden. Deze metamorfose is het werk van twee jonge Brusselse bureaus. Something Els stond in voor het grafische deel, Monodots nam het creatieve deel voor zijn rekening.

In april zijn er verschillende acties om de nieuwe look te promoten. "We beginnen vanaf 5 april met stickeracties op de Brusselse markten," vertelt De Wael. "Tijdens onze uitzendingen en op onze website organiseren we ook wedstrijden waar je kaartjes kunt winnen, onder andere voor de wedstrijd FC Brussels–Moeskroen. Er komt ook een mediacampagne, en op 26 april is er een fuif in de AB Club."

Bron: Persbericht TV Brussel

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers