Nieuwe luistercijfers Nostalgie & NRJ

woensdag 21 augustus 2019

Vandaag, woensdag 21 augustus, maakte het CIM de luistercijfers bekend van de periode maart tot en met juni 2019.

Nostalgie blijft in deze meting stabiel met een marktaandeel 5,8% op de algemene doelgroep 12+. In de doelgroep 35-54 klokt Nostalgie af op 7,5% en is er een opvallende groei in luisterduur.


Directeur Tom Klerkx: 'Het is en blijft een van onze objectieven om onze luisteraars langer aan ons te binden. Het afgelopen jaar zien we dat we daar met Nostalgie steeds beter in slagen, met groei in luisterduur op alle doelgroepen. We hebben net een recordeditie van het Nostalgie Beach Festival achter de rug, deze week zijn Herbert Bruynseels & Astrid Philips met de ochtendshow begonnen en vanaf 2 september hoor je Evy Gruyaert van maandag tot en met donderdag in de avondspits. We kijken uit naar het najaar.'

NRJ, de nieuwe generalistische zender van Vlaanderen, verhoogt zijn bereik en klokt op de doelgroep 18-44 af op 0,4%. Ook voor de andere doelgroepen zijn er groeicijfers.

Directeur Tom Klerkx: 'Het proces om een nieuwe zender in de markt te zetten vraagt tijd, maar het is positief om te zien dat we elke dag meer luisteraars werven, zeker binnen de doelgroep 18-44. Met NRJ hebben we al een fijne zomer achter de rug en met het nieuwe seizoen voor de deur blijven we inzetten op jong talent. Nu vrijdag kondigen we bovendien een straf verjaardagscadeau aan.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers