Nieuwe reeks van 'Ten Oorlog' in de maak

maandag 2 september 2019

75 jaar geleden werd de Duitse bezetter verslagen en kwam er een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Reden genoeg voor Arnout Hauben om daar aandacht aan te besteden in een nieuwe reeks van 'Ten Oorlog'. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Hauben pikt de draad van zijn gelauwerde 'Ten Oorlog'-reeks weer op naar aanleiding van de Bevrijding, nu 75 jaar geleden. In een nieuwe driedelige reeks 'Ten Oorlog: De Bevrijding van Vlaanderen' zal Hauben aandacht besteden aan de gebeurtenissen in die periode. Traditiegetrouw zoekt hij daarbij ook gewone mensen op om met hen te praten en naar hun verhalen te luisteren. 'Ik heb tragische verhalen gehoord, maar ook veel ­gelachen', zegt hij daarover in Het Nieuwsblad. 'Ik heb drie afleveringen nodig omdat die bevrijding van Vlaanderen geen eenduidig verhaal is', aldus nog Hauben.


De eerste aflevering van de minireeks is al opgenomen en daarin gaat het onder meer over de 'vergeten' slag om de Schelde. Hauben gaat er ook prat op dat hij 'de laatste kroongetuigen' voor de camera haalt. 'Over vijf jaar kan ik dit programma niet meer maken, dit moet nu', zegt hij.

'Ten Oorlog: de Bevrijding van Vlaanderen' wordt in 2020 uitgezonden in de aanloop naar Bevrijdingsdag op 8 mei.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers