Nieuwe talkshow VTM start eind oktober

donderdag 19 september 2019

Vanaf eind oktober pakt VTM uit met de nieuwe, reeds veelbesproken, late night talkshow gepresenteerd door de eigen creatief directeur. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

Vermoedelijk op 28 oktober start de nieuwe dagelijkse talkshow met Davy Parmentier, de creatief directeur van VTM. Vorige week werd een pilootaflevering opgenomen waarna een marktonderzoek volgde en een uiteindelijk 'fiat' om ervoor te gaan. De nieuwe show, die van maandag tot donderdag op antenne komt, zal actueel zijn,  met relatief korte, interessante en snedige onderwerpen en rubrieken. 'Het zal draaien rond actua en wat we daar dan mee doen. Het zal én leuk én relevant zijn, of niet zijn', is de veelgehoorde slagzin, aldus Het Laatste Nieuws.


LEES OOK: VTM werkt aan nieuw 'geheim' project

Davy Parmentier zal de show, zoals verwacht, presenteren. Het is voor hem zijn vuurdoop voor de schermen. Parmentier werkt sinds 2008 achter de schermen bij televisie. Hij begon zijn carrière bij de VRT, maar ging al vlug voor VTM werken. Daar werd hij uiteindelijk creatief directeur. Die job gaat Parmentier nu combineren met het presenteren van de talkshow.

Het nieuwe programma wordt gemaakt door PIT., dat is het interne productiehuis van DPG Media, het moederbedrijf van VTM. Voor de ontwikkeling van het format werd ook Bruno Wyndaele binnengehaald. Die heeft veel ervaring met late night talkshows. Hij was de bedenker van 'De Laatste Show', dat hij zelf ook gedurende enkele jaren presenteerde. En ook 'De Buurtpolitie'-acteur Andy Peelman zou een rubriek in het programma krijgen. Daarnaast merkte Het Laatste Nieuws ook op dat Staf Coppens en Olga Leyers 'iets' in het programma zouden gaan doen.

LEES OOK: Wordt creatief directeur VTM nieuwe talkshow host?

VTM heeft de definitieve startdatum van de talkshow nog niet bekend gemaakt, maar vermoedelijk wordt dat 28 oktober. Vanaf dat moment last de Eén-show 'Vandaag' met Danira Boukhriss Terkessidis een pauze in en komen er herhalingen van andere programma's in de plaats. Geduchte concurrentie zal er wel zijn van 'De Slimste Mens ter Wereld'. Dat kijkcijferkanon begint dan aan het zeventiende (!) seizoen. Al zal 'De Slimste Mens ter Wereld' starten rond 21.30 uur. De VTM-show met Parmentier zou rond 22.30 uur worden geprogrammeerd.

Bron: Het Laatste Nieuws


Lees ook:
VTM werkt aan nieuw 'geheim' project
Wordt creatief directeur VTM nieuwe talkshow host?

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers