Nieuwe tv-zender FOX brengt Amerikaanse succesreeksen snel naar Vlaanderen

donderdag 17 september 2015

FOX International Channels maakte vandaag tijdens haar perspresentatie de programmering en digitale strategie bekend van haar nieuwe zender in Vlaanderen: FOX.

Naast de al eerder aangekondigde hitserie 'The Walking Dead', zal FOX vanaf 1 oktober a.s. starten met meer kwalitatieve prime-time series als 'DaVinci's Demons', 'The Flash' en Scandinavische toppers zoals '1864', 'Blue Eyes' en 'Heavy Water War'.


Daarnaast zal de zender onder andere de komedieseries 'Episodes' met Matt Leblanc en 'The Mindy Project' brengen.

In haar gloednieuwe eigen studio bij DB Video in Antwerpen presenteerde FOX de programmering aan de Vlaamse pers. Geena Lisa was als gastvrouw aanwezig en zorgde voor een warm onthaal. De presentatie in de studio van FOX Vlaanderen was innemend te noemen: de gezichten van de themazender lichtten live in de studio, en via video’s, de FOX programmering toe.

The Best. First.
De beste series zo snel mogelijk na de internationale première als eerste op de Vlaamse televisie brengen. Dat is de belofte van FOX aan de kijker. Zo brengt FOX het nieuwste seizoen van de immens populaire serie 'The Walking Dead' al binnen 24 uur na de Amerikaanse première in Vlaanderen.

Marco de Ruiter, Managing Director van FOX International Channels België, Frankrijk en Duitsland: 'Met FOX willen we de Vlaamse kijker een eigentijdse, alomvattende kijkervaring bieden: kwalitatieve content in prime-time, als eerste in Vlaanderen en met de mogelijkheid om te kijken wanneer de kijker dat zelf wil.'

De gezichten van FOX
De zender heeft bewust gekozen voor drie vaste gezichten die de kijker dagelijks welkom zullen heten en passen bij het DNA van FOX. Leading lady Véronique de Kock brengt met haar uitstraling een stukje Hollywood entertainment op zijn Vlaams. Daar waar het tweede gezicht van de zender, Noa Neal, haar eigen edgy uitstraling waardig zal uitdragen naar kijkend Vlaanderen.

Een van de grootste verrassingen was Sverre Denis, het nieuwe gezicht van FOX Vlaanderen. Sverre is internationaal bekend als fotomodel voor merknamen als Calvin Klein, maar heeft zelf jaren gewerkt als producer achter de schermen. Met Sverre haalt FOX een vernieuwend, internationaal talent in huis.

Véronique de Kock
Ze heeft recent haar eigen modezaak gelanceerd en is nu ook de leading Lady bij FOX. In 1994 werd Véronique De Kock verkozen tot Miss Vlaanderen. Op 18-jarige leeftijd werd ze tot Miss België 1995 gekroond. Nog in haar missenjaar werd Véronique De Kock omroepster bij KanaalTwee. Ze deed ook wat radiowerk voor Radio Contact.

In 2002 maakte Véronique De Kock de overstap naar de Vlaamse commerciële televisiezender VT4. Daar werd ze een van de vaste omroepsters. Bij VT4 mocht ze verschillende tv-programma's presenteren, waaronder 'Undercover Lover' in 2006 en in 2007 en 'Temptation Island' in 2007. In 2006 deed ze ook mee aan het programma 'Let's Dance', waarin ze als winnares uit de bus kwam.

Gedurende 8 seizoenen nam Véronique De Kock de presentatie van de binnenlandse en buitenlandse reportages in 'Huizenjacht' voor haar rekening. In 2009 presenteerde ze opnieuw 'Temptation Island'. Dit keer waren de deelnemers enkel Vlamingen. Ook presenteerde ze opnieuw de buitenlandse reportages in 'Huizenjacht'.

Noa Neal
Noa Tamara Valerie Els Opdebeeck (Antwerpen, 12 september 1985), beter bekend onder
haar artiestennaam Noa Neal, is een Vlaams zangeres en presentatrice bij Anne, de
muziekzender van VTM.

Ze bracht in 2003 haar eerste Engelstalige poprockalbum uit, genaamd NoaNeal - Naked on
the inside dat werd opgenomen en uitgebracht in Zwitserland. In 2007 nam ze deel aan Miss
Belgian Beauty en werd ze eerste eredame. Begin 2008 toerde ze samen met honderd
muzikanten van 28 nationaliteiten een half jaar mee met Up with People en gaf concerten in
de Verenigde Staten, Mexico en Thailand. In 2009 nam ze deel aan de talentenjacht 'K2
zoekt K3'. Ze zong de finale maar greep naast de hoofdprijs en werd opnieuw tweede. Begin
2010 werd ze opgepikt door Live Entertainment en haar pop/dancesingle Baby Tonight werd
geproducet. Na deze single verscheen de single Anonymity. In 2011 deed ze
presentatieopdrachten en MC's voor verschillende organisaties.

Vanaf 2012 is ze 'leading lady' bij Anne, muziekzender van VTM en presenteert ze haar eigen muziekprogramma onder de naam 'Kids Hits' alsook 'Shownieuws'. Opdebeeck heeft een relatie met televisieproducent Frank Molnar.

Sverre Denis
Sverre is letterlijk en figuurlijk in een internationale carrière gerold als fotomodel. Naast zijn studie audiovisuele kunst aan de Rits te Brussel begon Sverre al als producer te werken aan een eigen tv programma ‘Models’. Dat zorgde ervoor dat Sverre als producer onmiddellijk aan de slag kon.

Sverre kan gezien worden als een zondagskind, maar dan wel met enorm veel talent. Deze 'rising star' zal de zender FOX mee op de kaart zetten in ons medialandschap. Sverre heeft als internationaal model gewerkt voor solide merknamen als Calvin Klein. Sverre is sexy, sportief, avonturier en rationeel gedreven. 'Sverre' zijn naam heeft hij dan ook zeker niet gestolen, de letterlijke vertaling is 'werveldwind'.

Samenwerking met Telenet
FOX zal vanaf 1 oktober te zien zijn op kanaal 13 in het basispakket bij Telenet. Iedereen kan dus kijken! Kijkers van het pakket Play More genieten dan weer van tal van voordelen: eerdere seizoenen van series integraal bekijken, maar ook eerdere afleveringen van de actuele seizoenen verslinden wanneer ze dat wensen.

FOX is wereldwijd al in 126 landen te ontvangen. Vanaf 1 oktober zal België het 127ste land zijn met een FOX-zender waarin we te bekijken zullen zijn.


Lees ook:
Televisiezender FOX komt naar Vlaanderen
Veronique De Kock gaat presenteren op FOX

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers