Oliver als zevende in 'junior Eurovisiesongfestival'

dinsdag 14 oktober 2008

Oliver, de Belgische kandidaat voor het 'Junior Eurovisiesongfestival', zal op zaterdag 22 november als zevende aantreden op het grote podium in Cyprus. Dat maakte de organisatie van het festival vandaag bekend. Roemenië zal in Limassol de spits afbijten en gastland Cyprus komt als laatste aan de beurt.

N


a een eerste loting gisteren werd vandaag de precieze volgorde van optreden voor het zesde 'Junior Eurovisiesongfestival' bepaald. De Belgische Oliver zal als zevende het grote podium in Cyprus beklimmen. Hij wordt voorafgegaan door Georgië en gevolgd door Bulgarije. Roemenië zal de show openen en door een gelukkige speling van het land mag gastland Cyprus het festival afsluiten.
 

Dit is de volledige lijst van de vijftien deelnemende landen, artiesten en liedjes voor 22 november:

1. Roemenië  Mădălina & Andrada   Salvaţi Planeta
2. Armenië  Monika Manucharova  Im Ergi Hnchyune
3. Wit-Rusland  Daria Nadina, Alina Molosh,   Sertse Belarusi
4. Rusland  Mihail Puntov    Spit Angel
5. Griekenland  Niki Yiannouchu   A Night
6. Georgië  Bzikebi     Bzz...
7. België   Oliver     Shut up
8. Bulgarije   Krestiana Kresteva   Edna Mechta
9. Servië  Maja Mazic    Uvek Kad U Nebo Pobledam
10. Malta   Daniel Testa    Junior Swing
11. Nederland  Marissa    1 Dag
12. Oekraïne  Victoria Petryk    Matrosy
13. Litouwen   Eglė Jurgaitytė   Laiminga Diena
14. VJR Macedonië Bobi Andonov    Prati Mi SMS
15. Cyprus  Elena Mannouri & Charis Savva Gioypi Gia

De volgorde waarin de deelnemers op het 'Junior Eurovisiesongfestival' optreden, wordt deels door loting en deels door de producers van het festival vastgesteld. Eerst bepaalt een loting welke landen als eerste en als laatste aan de beurt komen. De overige landen worden door de loting ingedeeld in drie groepen.

Vervolgens wordt de precieze volgorde van optreden binnen de verschillende groepen vastgesteld door de producers van het Junior Eurovisiesongfestival. Op die manier vermijdt de organisatie dat vier ballades of vier landen uit dezelfde regio vlak na elkaar moeten aantreden. Het systeem werd de afgelopen vier edities ook al toegepast.

Mandaat verlengd voor Steve De Coninck-De Boeck

Verder is er ook nieuws over de internationale stuurgroep van het 'Junior Eurovisiesongfestival'. Steve De Coninck-De Boeck, de toekomstige adjunct-netmanager van Eén, ziet zijn mandaat als voorzitter van de internationale stuurgroep met twee jaar verlengd worden. In 2006 werd De Coninck-De Boeck voor het eerst verkozen tot voorzitter van de stuurgroep.

DOSSIER: Junior Eurosong 2008

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers