Oliver wint 'Junior Eurosong' met 'Shut up'

zaterdag 27 september 2008

Oliver heeft 'Junior Eurosong 2008' gewonnen. Zoals verwacht speelden Guust en Didier & Charlotte een bijrol en werd de finale van 'Junior Eurosong' een duel tussen de twee kandidaten van 'supercoach' Wim Soutaer.

D


e Vlamingen kregen de finale keuze tussen een meisje met een traditionele ballade volgens het traditionele Belgische tweetalig model of een pure Vlaamse jongen met een steviger nummer. De keuze was duidelijk: de televoters snoerden iedereen de mond en kozen voor 'Shut up' van Oliver.

De finale van 'Junior Eurosong' leverde vier aardige optredens op, die bovendien werden ingeleid door geestige postkaartjes. Een overzicht:

Guust mocht als benjamin de avond op gang trekken. 'Overtuigend, cameravast en vertederend', vond André. 'Het zelfvertrouwen van een winnaar', dixit Stijn en Pascale werd verleid door Guusts 'aanstekelijk enthousiasme'.

Chloé is de favoriete van Stijn Kolacny. 'Ze moet naar Cyprus', zei hij hardop terwijl hij ook de andere superlatieven niet schuwde: 'Volwassen en vocaal superieur aan alle anderen. Hors catégorie!'

Oliver mocht rekenen op de steun van Pascale en André. 'Podiumbeest en creatief talent', vond Stijn. 'Stoer, vol charisma en goed omringd', dixit Pascale. André gaf pluimen voor 'Shut up': 'Het stevigste lied en bovendien overtuigend gebracht'.

Didier & Charlotte waren de enige finalisten die mindere kritieken van de vakjury kregen. 'Te voorspelbaar, maar er is aan gewerkt', oordeelde Pascale. 'Professioneel uitgevoerd maar te lichtvoetig voor Cyprus', dacht Stijn. 'Te Vlaams en het klopt niet voor de volle 100%', vond Vermeulen.

Als kers op de taart mochten de Juniorkandidaten nog opdraven voor een toemaatje: een songfestivalmedley, waarin men gewoontegetrouw niet verder kwam dan een handvol klassiekers als 'La det swinge', 'Eres tu', 'Wild dances', 'Ein bisschen Frieden' en 'J'aime la vie'.

Het atomium had al ballen genoeg, dus voor 'Stars of Europe' werd Natalia niet opgevorderd, maar bij 'Junior Eurosong' konden ze nog wat extra 'culot' gebruiken. En 't is prima promotie voor 'Drop a little', dat intussen wat van zijn pluimen heeft gelaten in de hitparade.

Voorspelbaar duel
Het verdict van de televoters verliep voorspelbaar. Guust-Chloé? Guust valt af. Didier & Charlotte vs. Oliver? Even spannend, want er is nog nooit voor de jongen gestemd, maar hij maakt zijn favorietenrol waar.

Het finale duel werd vaneigens een strijd tussen Chloé en Oliver. Meisje vs jongen, ballade vs. mid tempo, Vlaams vs. tweetalig. Vlaanderen koos voor het meest stevige nummer en schonk Oliver de overwinning. 'Shut up' wordt onze inzending voor Limassol. Geluk bestaat, maar hopelijk ook voor ons in Limassol.

Artikel: Raf Van Bedts - Eurosong.be  

DOSSIER: Junior Eurosong 2008

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland Première: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers