Omstreden realitysoap 'De Gouden Kooi' van de buis

donderdag 23 augustus 2007

Na amper 3 afleveringen op RTL 5 heeft RTL-topman Fons van Westerloo beslist dat de omstreden realitysoap 'De Gouden Kooi' nog dit jaar eindigt. De 'treitershow' bedacht door John de Mol verhuisde afgelopen weekend van de opgedoekte commerciële zender Tien naar RTL 5.

I


n 'De Gouden Kooi' woont een groep 'miljonairs' samen in een luxevilla. De deelnemers worden 24 uur op 24 uur gevolgd door camera's en moeten elkaar het huis uitjagen. Wie als enige overblijft, gaat lopen met de hoofdprijs van één miljoen euro. Wanneer de ultieme 'miljonair' langer dan twee jaar in de villa kan verblijven, wordt hij eigenaar van de villa ter waarde van meer dan 2 miljoen euro.

De enige soap met 'echte' mensen lokte de voorbije zomer heel wat kijkers. Gemiddeld 500.000 fans volgen de avonturen van de miljonairs op de commerciële zender Tien. Ook na de verhuis volgden gemiddeld 45(0.000 Nederlanders afgelopen week de realitysoap op RTL 5.

Toch is RTL niet tevreden over 'De Gouden Kooi'. De show veroorzaakte de voorbije maanden heel wat ophef in Nederland. Na een hele reeks geweldadige en seksistische incidenten kwamen er zelfs vragen in de Tweede kamer. De Nederlandse politieke wereld wou de 'treitershow' zo snel mogelijk van het scherm.

En dat lijkt nu ook te lukken. RTL-topman van Westerloo deed bedenker John de Mol een plezier door zijn geesteskind over te nemen. Hij beloofde de gekuiste versie uit te zenden zodat de Mol de format nog kon verkopen aan buitenlandse zenders.

Die belofte lijkt nu slechts tijdelijk ingelost te worden. 'Tenzij de show meer dan 1,5 miljoen kijkers weet te lokken, stoppen we nog dit jaar met uitzenden', aldus van Westerloo. Dat torenhoge kijkcijfer is absoluut niet haalbaar waardoor het doek voor 'De Gouden Kooi' nog voor eind 2007 definitief valt. Van Westerloo dreigt zelfs met een vroegere stopzetting als het gedrag van de 'miljonairs' opnieuw uit de hand loopt.

Hoe het nu verder moet met 'De Gouden Kooi' is niet bekend. Het wordt afwachten hoe bedenker John de Mol een einde breit aan zijn eindeloze realitysoap.

Bron: Het Nieuwsblad

DOSSIER: De Gouden Kooi (RTL 5)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers