Ontslag Tom Coninx bij VTM wegens 'te duur'

donderdag 18 juli 2019
Foto: 2BE - © MEDIALAAN 2015

Tom Coninx is al sinds vorig jaar geen sportgezicht meer bij VTM. Hij werd er bedankt voor bewezen diensten. In een interview met Humo vertelt Coninx nu wat volgens hem de reden voor zijn ontslag was.

VTM verloor het voetbalcontract en een deel van de Champions League aan SBS Belgium (VIER). Tom Coninx was aan de Medialaan jarenlang het gezicht van de voetbalprogramma's. Toen VTM het Belgisch voetbal kwijtspeelde en een stuk van de Champions League moest afstaan, voelde hij de bui meteen hangen.

'Het was een financiële kwestie', zegt Tom Coninx nu over zijn ontslag in een interview met Humo. De sportjournalist zegt nu dat er boven zijn hoofd politieke spelletjes zijn gespeeld waaraan hij niet wilde deelnemen. Hij besloot daarom de eer aan zichzelf te houden en op te stappen. 'Ik ga wel, ik ben sterk genoeg, ik zoek mijn eigen weg', vertelde hij zijn bazen en hij trok de deur achter zich dicht.

Vooral de koele reacties op zijn vertrek, zitten Tom Coninx hoog. 'Op zulke momenten merk je wel hoe oppervlakkig de wereld van de sportjournalistiek is', vertelt hij in Humo. Maar het deed Coninx wel de moed vinden om zeker niet bij de pakken te blijven zitten. Zo lanceerde hij onlangs nog een online sportplatform. Over andere toekomstplannen is voorlopig niets bekend.

Bron: Humo

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers