Ook geen SMS-chatbox meer bij VT4

donderdag 15 september 2005

De voorbije dagen is er behoorlijk wat opschudding ontstaan rond de SMS-chatboxen, die o.a. bij VT4 en KANAALTWEE te zien zijn. Vorige week bracht een krant het verhaal van een man die vele duizenden euro's in rook zag opgaan aan sms'jes naar een vrouw die niet kwam opdagen op afspraakjes die zij met hem maakte.

Vand

aag bracht Het Laatste Nieuws het bericht van een ex-werknemer van zo'n SMS-chatbox die bij KANAALTWEE te zien was. Daaruit bleek dat mensen betaald werden om zoveel mogelijk geld te incasseren, en de meisjes die via de SMS-chatbox contact zochten, bleken helemaal niet te bestaan. Meer zelfs, het waren vaak mannen die zo'n berichtjes zouden versturen.

Vanmiddag liet KANAALTWEE al weten dat de communicatie op haar kanaal wordt opgeschort.

Kristof Demasure van SBS Belgium (VT4 en VIJFtv) liet zonet ook aan onze redactie weten dat zij dezelfde stap zullen zetten. Vanaf vandaag dus - uit voorzorg - voorlopig geen SMS-chatbox meer op de zenders van SBS Belgium. Dit in ieder geval tot er meer duidelijkheid verschaft wordt door het bedrijf dat die SMS-chatbox uitbaat.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers