Oorlog en vrede, docu en fictie

maandag 18 december 2006

2006 is bijna afgelopen. Wat onthouden we van dit bewogen tv-jaar? Misschien niet veel. Daarom helpt TV-Visie jou een handje met een uniek jaaroverzicht van markante gebeurtenissen.

2


006 betekende het einde van de 'Pax Media', VMMa en  VRT vochten het uit terwijl SBS Belgium ernaar keek en grote contracten binnenhaalde. VT4 werkte wel samen met KANAALTWEE om het WK voetbal te verslaan. Een succes?

2006 was ook het jaar van de digitale televisie, van de interactie, van de smsjes. En het afgelopen jaar stond ook in het teken van de docufictie en van het 'fictienieuws'. De RTBF-stunt  ligt nog vers in het geheugen en zal het een blijvende indruk laten. Verketterd door de ene als 'schandalig', opgehemeld door de ander als 'geslaagde satire'. We vragen ons af hoe lang tv-grapjassen de stunt dunnetjes zullen overdoen.

Wil je meer weten? Volg dan vanaf 20 december ons eindejaarsoverzicht!

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers